8.5 C
New York
donderdag 29 oktober 2020

Samenspeelconcert Boudewijn Zwart en Midori Conneman op carillon van dorpskerk Moordrecht

Op zaterdag 29 augustus spelen Beiaardier Boudewijn Zwart zal met Moordrechtse beiaardier Midori Conneman een samenspeelconcert op het carillon van de dorpskerk van Moordrecht. Dit optreden zal om 12:30 uur starten en wordt georganiseerd door Stichting Torenmuziek. Tijdens dit optreden zal een mix van carillon en pianomuziek hoorbaar zijn.

Stichting Torenmuziek bestaat uit vrijwilligers die het carillon in de toren van de Dorpskerk in Moordrecht beheren. “In de zomerperiode organiseren we een aantal carillonconcerten met diverse landelijk bekende beiaardiers. Graag nodigen we iedereen uit om op het kerkplein te komen genieten van diverse melodieën” laat de stichting weten in haar persbericht.

Boudewijn Zwart (1962) studeerde hoofdvak aan het Sweelinck-conservatorium te Amsterdam en beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort. Met Henry Groen vormde hij jarenlang het Nederlands Carillon Duo. Hij is stadsbeiaardier van Amsterdam (samen met Gideon Bodden), Apeldoorn, Barneveld, Bergambacht, Dordrecht, Ede, Gouda, IJsselstein, Nijkerk (samen met Wim Ruitenbeek), Schoonhoven, Wageningen en Zeewolde. Ook is hij werkzaam als organist, pianist en componist. Hij is donateur van de Stichting Fabrieksschoorstenen (STIF).  Last but not least: hij is de trotse opa van acht kleinkinderen.

Midori Conneman is geboren in Tokyo. In Nederland studeerde zij piano aan het Utrechts conservatorium en beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort. In 2000 won zij de 3de prijs in de Internationale Beiaardwedstrijd te Oudenaarde (België). Zij is beiaardier van Moordrecht en vervangt regelmatig in Gouda, Dordrecht en Amsterdam, maar speelt daarnaast ook in andere Europese landen. In 2004 begon zij in haar woonplaats Waddinxveen een eigen praktijk voor pianolessen en sinds 2012 maakt ze deel uit van een duo piano/beiaard en Shakuhachi (bamboefluit). Ook heeft Midori Conneman zich toegelegd op kamermuziek met verschillende instrumenten.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
543VolgersVolg