-->
8.5 C
New York
woensdag 5 oktober 2022

800 handtekeningen tegen snelfietsroute dwars door Moordrecht

De belangengroep vanuit Moordrecht heeft 800 handtekeningen tegen de snelfietsroute door Moordrecht opgehaald en gaat deze op 15 september aanbieden aan de gemeenteraad.

Wij willen graag benadrukken dat wij als Belangengroep niet tégen de aanleg van een Snelfietstacé door Zuidplas zijn, maar wel grote veiligheidszorgen hebben over de hiervoor gekozen route over de Oost- en West Ringdijk te Moordrecht, dwars door het hart van het dorp!” laat de belangengroep weten in een persbericht.

Afgelopen donderdag maakte het college van B&W bekend dat men gekozen heeft voor een tracé over de Oost en Westringdijk, waar eerder al bewoners vanuit Moordrecht al in protest kwamen. Voor 15 september aanstaande staat het “Snelfietstrace Rotterdam – Gouda” op de raadsagenda.

In een brief, welke gestuurd is naar alle raadsleden van de gemeente Zuidplas worden de bezwaren kenbaar gemaakt zodat de raadsleden alle belangen goed kunnen afwegen vanuit hun volksvertegenwoordigende rol. De belangengroep beschrijft hierin o.a.:

  • Subsidie vanuit Rijk alleen als traject in 2021 klaar is, dus verkiest men een route die snel gerealiseerd kan worden bóven de meest veilige optie.
  • Subsidie mag niet de reden zijn om de belangen van eigen inwoners te negeren.
  • Gemeente moet erop toezien dat (economisch) kortetermijngewin niet de weg blokkeert om op langere termijn winst te realiseren op maatschappelijke doelen zoals verkeersveiligheid
  • De voorgestelde route kan op geen enkele wijze gaan voldoen aan de intenties, definities en voorschriften van een Snelfietspad
  • Participatietraject/klankbordgroep een wassen neus
  • De toezegging de huidige route veiliger te maken is een loze kreet als er niet bij verteld wordt hoe men dat op privé-gronden wil gaan realiseren.

Wij kunnen geen enkele grond bedenken die de keuze voor uitvoering van het voorgenomen voorkeurstracé verantwoordt. Veiligheid kan de provincie in ieder geval NIET als argument inzetten! Veiligheid gaat namelijk altijd vóór snelheid én subsidie! Lees hier de volledige brief aan de gemeenteraad

Oud raadslid Marc Lansink uit Moordrecht liet vandaag op Twitter al zijn tanden zien als reactie op een blij bericht van de Rotterdamse wethouder Michiel Grauss.

Advertentie