8.5 C
New York
vrijdag 29 maart 2024

Stichting ‘UitBus Plús Zuidplas’ is op zoek naar een opvolgend voorzitter

Onze missie is het voorkomen, dan wel verlichten van isolement en eenzaamheid bij ouderen in de Zuidplas. We werken met ca. 40 vrijwilligers en bestaan inmiddels ruim 5 jaar.

Het middel om ons doel te bereiken is het organiseren van Uitjes, met vele thema’s, korte en lange ritten, en voor elke portemonnee. Met ons lease busje plannen we per jaar rond 400 uitjes met maximaal 7 deelnemers.

Maandelijks wordt een nieuw uitjesprogramma bij de leden bezorgd. Deelnemers worden door het Busteam – chauffeur en begeleider – veilig thuis opgehaald en weer thuis gebracht. Er wordt tenminste 1 koffiepauze gehouden o.a. t.b.v. het ontwikkelen van onderling contact.

meewerkend-voorzitter
De oprichter van de Stichting en huidig voorzitter is 77 jaar en heeft toenemend gezondheidsproblemen. Deze zijn ernstig en nu chronisch en opvolging is daardoor noodzakelijk.

De functie is niet alleen bestuurlijk, maar hij vervult ook een aantal taken naast het voorzitterschap n.l.: tijdelijk penningmeester, (boekhouding door ander lid) tijdelijk secretaris, hoofd vrijwilligers, busteamplanning, sponsoring en supervisie over het geheel.

De huidig voorzitter zal, indien wenselijk en mogelijk, zolang voor die taken aanblijven die nog niet zijn ondergebracht bij anderen. Samen bepalen zij de timing en invulling van de overdracht, mede afhankelijk van hun kennis en ervaring.
 
Voor iemand met betrokkenheid bij het omgaan met ouderen, die wat avontuurlijk is, een teamspeler en organisator, en waarvoor afspraak is afspraak is, is dit:

een leuke, maatschappelijk interessante vrijwilligers job, ten behoeve van een zeer dankbare, vaak in een moeilijke levensfase verkerende, doelgroep. Werkend in een blijde en gemotiveerde vrijwilligersomgeving.

In overleg aan te vangen, maar vanaf direct mogelijk. Zie voor meer informatie onze website www.uitbuspluszuidplas.nl  en bel Dick Moerman 0653229398

Advertentie