8.5 C
New York
zondag 14 april 2024

11 tot en met 13 september aangepast of geen treinverkeer in Nieuwerkerk

Van vrijdag 11 tot en met zondag 13 september zijn er werkzaamheden op het spoor en hierdoor is er op vrijdag 11 september een aangepaste dienstregeling en rijden er zaterdag en zondag geen treinen maar stopbussen bij station Nieuwerkerk aan den IJssel.

De Nederlandse Spoorwegen (NS) verwacht dat de extra reistijd tussen een kwartier tot drie kwartier is. Tusssen Den Haag en Woerden rijden er geen treinen waardoor doorgaand verkeer vanaf Nieuwerkerk naar Utrecht mogelijk is. Wie reist tussen Rotterdam Centraal/Den Haag Centraal en Utrecht Centraal/Amersfoort Centraal krijgt van de NS het advies dit te doen via Amsterdam Zuid.

Een van de werkzaamheden is het verwijderen van het kopspoorperron op station Gouda waar, voordat deze door ging naar Goverwelle, vroeger de stoptrein naar Den Haag stopte op spoor 4. Dit perron wordt dichtgemaakt waardoor er meer ruimte komt voor reizigers van spoor 3 en spoor 5. Eerder al werd het voormalige lightrailperron spoor 9 weggehaald.

Spoor 4 wordt weggehaald op Gouda Station

Wie toch met de trein moet krijgt het advies van de NS om de reis te controleren in de NS App of via de NS reisplanner

Advertentie