8.5 C
New York
zondag 27 september 2020

Rottekijker Oud Verlaat krijgt andere plek na vragen VVD

De geplande Rottekijker aan het kruispunt Rottekade en de Middelweg in het buurtschap Oud Verlaat wordt op een andere plek geplaatst. Dat is te lezen in beantwoording op schriftelijke vragen van de VVD Zuidplas

Voor de gemeente Zuidplas was de locatie geschikt maar vanwege de gevoelens bij de bewoners (waarop de VVD de vragen heeft gesteld) wordt deze verplaatst :” Hoewel wij plaatsing van de kijker op deze locatie, vanuit verkeerskundig oogpunt, niet als onveilig zien gaan we vanwege gevoelens van omwonenden en gesprekken met recreatieschap toch zoeken naar een andere locatie. Doel is dat eenieder zich prettig voelt bij het feestelijke doel van de Rottekijkers” valt terug te lezen in de beantwoording.  

De gemeente Zuidplas had hiervoor wel een omgevingsvergunning aangevraagd en gekregen van de ODMH. Doelstelling van de Rottekijkers is via deze kunstwerken aandacht te schenken aan het 750 jaar dam in de Rotte. Vragensteller Leendert Karreman noemt dit een mooi succes dat er een andere plek gezocht gaat worden tegen deze site.

De geplande Rottekijker – (c)  Observatorium Rotterdam

Minder tevreden is Karreman over de antwoorden over de verkeerssituatie in dit kleine buurtschap en gaat bij de volgende raadsvergadering een motie indienen om de veiligheid van de kruisingen in het dorp aan de orde te stellen.

Per dorp is de top-5 in kaart gebracht, omdat Oud Verlaat bij Zevenhuizen werd gerekend is er niets uit de top-5 Oud Verlaat. Dat snap ik wel, iemand uit Zevenhuizen zal altijd eerder de kruising aan de Burg.Klinkhamerweg als onveilig bestempelen dan de Rottekade of Vlietkade. Dat is logisch.  Dat maakt de Rottekade of Vlietkade echter niet veiliger” aldus Karreman.

In het rapport Prikker op de Kaart Zevenhuizen zijn er 20 meldingen in Oud Verlaat gemaakt voor gevaarlijke verkeerssituaties. In totaal waren er 620 meldingen gemaakt met als uitschieter Zevenhuizen-Zuid (Koningskwartier). In de Heatmap (een kaart met hotspots) was Oud Verlaat er afgesneden.


Volg het laatste nieuws

2,320FansLike
322VolgersVolg
534VolgersVolg