8.5 C
New York
zondag 27 september 2020

Spoeddebat in Waddinxveen nadat wethouder Kraaijestein (PvdA/Groenlinks) boos opstapt

Wethouder Kraaijestein van de PvdA/GroenLinks is opgestapt uit het college van Waddinxveen. In een verklaring richt hij vooral zijn pijlen op wethouder Atzema (VVD). De gemeenteraad komt op woensdag 9 september in een spoedzitting bijéén.

In de afgelopen periode zijn er voortdurend grote meningsverschillen geweest tussen de
wethouder Ruimte Gezina Atzemaen de wethouder Wonen (Martin Kraaijestein) met name over het (sociale) woningbouwbeleid
” schrijft Kraaijestein in een verklaring aan de gemeenteraad. In deze verklaring is hij duidelijk over Atzema : “Daarnaast is mijn overtuiging dat de wethouder
Ruimte niet over voldoende bestuurlijke capaciteiten beschikt
“.

In een verklaring van Burgemeester en Wethouders laten de overgebleven wethouders weten dat zij niet de woorden uit de verklaring van Kraaijestein herkennen. “We doen nadrukkelijk afstand van de aantijgingen van wethouder Kraaijestein aan het adres van wethouder Atzema. De afgelopen jaren hebben we op een constructieve manier kunnen samenwerken, met respect voor elkaars mening en vertrouwen in elkaars kwaliteiten. Als er al sprake was van verschillen, konden we hier op een volwassen manier over praten en we waren altijd bereid er met elkaar uit te komen, ook vandaag. We zijn teleurgesteld in wethouder Kraaijestein dat hij daar niet toe bereid was” valt terug te lezen in een verklaring.

PvdA/Groenlinks vormt met D66, VVD en Weerbaar Waddinxveen een coalitie waardoor PCW (Protestantse Combinatie Waddinxveen) en CDA in de oppositie zitten. Deze partijen hebben direct een spoeddebat aangevraagd over de ontstane situatie. Op Twitter laat de PCW weten: “Deze week ontstond er een breuk in het college door het opstappen van een wethouder. PCW en CDA hebben voor vanavond een spoeddebat aangevraagd. De PCW zal zich blijven inzetten voor de inwoners van Waddinxveen en voor een college met goede bestuurders die echt willen samenwerken“.

Het is nog niet bekend of PvdA/Groenlinks de wethouder gaat vervangen of dat zij uit de coalitie stappen. Het kan ook zijn dat de andere partijen niet met de PvdA/Groenlinks verder willen en er opnieuw coalitieonderhandelingen gestart worden.


Volg het laatste nieuws

2,320FansLike
322VolgersVolg
534VolgersVolg