8.5 C
New York
zaterdag 26 september 2020

Bewoners vrezen drukte en stille snelle fietsen met aanleg snelfietsroute F20 (+video)

De bewoners aan de Westringdijk en Oostringdijk in Moordrecht vrezen veel overlast door de aanleg van de snelfietsroute F20 tussen Gouda en Rotterdam. Dat bleek al uit de 900 handtekeningen die werden aangeboden aan wethouder Schuurman en uit de verhalen die de inwoners op 12 september vertelde tegen een delegatie van de SP die daar op bezoek was.

Veel bewoners van de Westringdijk vrezen dat het vooral onveilig gaat worden op de smalle weg die straks als fietsstraat wordt ingericht. De snelheid is dan 30 kilometer binnen de bebouwde kom maar bijvoorbeeld speed pedelecs gaan harder en zijn stil. Nu wordt de dijk door wandelaars en mensen met rollators gebruikt en daar kunnen ongelukken van komen vrezen de omwonenden.

Een van de aanwonenden legt aan Gouwe IJssel Nieuws uit dat een deel van de weg gewoon zijn eigendom is en dat hij de overkant pacht als voortuin. Hij vreest dat als de gemeenteraad toch instemt met het tracé, hij door zal moeten gaan naar de Raad van State en dat Zuidplas het dan gaat verliezen.

Wout Meppelink is een van de drijvende krachten en woordvoerder van de belangengroep en heeft inmiddels 900 handtekeningen opgehaald. Hij maakt zich zorgen over de gevolgen als het plan zo als het nu geschetst is, doorgaat. Samen met hem maakt een bewoner duidelijk dat de inspraak niet echt geloofwaardig is overgekomen en plannen vanuit de klankbordgroep terzijde zijn geschoven.

Raadslid Serena Rodenburg was met een SP delegatie op pad en waren vol verbazing dat zoveel mensen hun op stonden te wachten om hun verhaal te kunnen doen. Naast heel veel bewoners die tegen het plan zijn, was één bewoner juist positief over de plannen en vond dat er alles aan gedaan moest worden om de mensen uit de auto te krijgen.

Op maandag 14 september heeft de belangengroep de handtekeningen aangeboden in het hotel van der Valk, door onbekende reden was het gemeentehuis afgesloten, aan wethouder Schuurman. Na de perssessie is de wethouder nog het gesprek aangegaan met de belangengroep. Op dinsdag 15 september staat het punt op de agenda van de gemeenteraad. PvdA/GroenLinks en SP hebben zich al uitgesproken tegen de snelfietsroute.


Volg het laatste nieuws

2,318FansLike
322VolgersVolg
533VolgersVolg