8.5 C
New York
dinsdag 22 juni 2021

Dance Parade Evegreen stopt definitief door bureaucratie

De enige nog bestaande Dance Parade Evegreen stopt er definitief mee. Dat laat de organisatie op sociale media weten. Dit jaar moest de tocht worden afgelast vanwege de corona crisis. Maar dat is niet de voornaamste reden dat stichting VEDJ er mee stopt, het is de bureaucratie bij de aanvragen.

Hard werd er gewerkt om de Dance parade 2020 te realiseren maar het corona gebeuren gooide roet in het eten en werd het eigenlijk onmogelijk om de Dance Parade door te laten gaan. We zitten met die 1,5 meter afstand en die andere coronaregels, dat is niet te doen” valt terug te lezen

De organisatie van de Dance parade, die in september 2004 voor het eerst van start ging, vroeg in maart aan de gemeente of het hele pakket (vergunning en subsidie) doorgepakt kon worden naar september 2021; “we zagen de bui van corona al in donkere wolken hangen. De veiligheidsregio Hollands Midden bepaalde anders: nee dat kan niet, je moet opnieuw een vergunning aanvragen voor 2021“.

Sinds een aantal jaar is er, naast de muziek op de rondtrekkend vrachtwagens, ook een goeed doel aan gekoppeld. De stichting steekt haar teleurstelling dan ook niet onder stoelen of banken: “Hier zakt mijn broek van af, een super goed plan, dat vond ook de politie en nu kan het de oud papier bak in, hier zit enorm veel tijd en energie in van tevoren veel in overleg geweest en dan nuniet geldig.De gemeente stuurt een mail dat de subsidie teruggestort moet worden en in diezelfde mail staat voor het jaar 2021 moet u voor 1 oktober 2020 aanvraag subsidie bij ons ingediend hebben in november krijgt u dan de beoordeling (voorgenomen besluit)Wat een krom gebeurden, wij als vrijwilligers krijgen niks betaald, doen dit allemaal in onze zeldzame vrije uurtjes maar daar houdt de bureaucratische paarse krokodil geen rekening mee.Dit enorme kromme beleid zorgt ervoor dat het enthousiasme weg ebt“.

VEDJ vreest dat dit misschien ook wel de opzet was: “Ik heb geen idee maar het heeft mij doen besluiten om geen subsidie en vergunning aan te vragen voor 2021. Dit beleid had anders gekund.Ik kan terugkijken op jarenlange jongerencultuur, saamhorigheid, gezelligheid en een explosie van muziek. Van al die jaren heb ik dierbare vriendschappen opgebouwd vanuit alle leeftijdsgroepen en waren we met elkaar een hecht team waar we in stress van de opbouw wel tegen elkaar uitvielen waarna we weer met elkaar konden lachen.Het is niet zomaar even een dance parade opzetten“.

Volgens de organisatie kwamen er de laatste jaren kwamen er meer en meer regels en het roer ging om. Afgelopen jaar werden de regels door de organisatie zelf gelijk gesteld aan festivals en was alcohol en drugs taboe op de vrachtwagens. Bezoekers die mee reden hadden vooraf een plek moeten reserveren en alles werd gecontroleerd op drank- en drugsbezit. De route was inmiddels ook uitgebreid met Zevenhuizen en Moerkapelle.

De tijden veranderden en met elkaar lukte het ons toch elke keer weer om met de bonte herrie stoet te vertrekken.Mijn dank gaat uit naar ambtenaar Menno Schouten, onze steun en toeverlaat waar we alles tegen konden zeggen die er altijd voor ons was maar ook aan wethouder Jan Verbeek die ons na de D66 wethouder ellende weer ondersteunden, naar alle chauffeurs in het bijzonder Ans Heiligers van transport HTR, ons team en alle mensen die mee hielpen aan de Dance Parade” sluit VEDJ haar verklaring af. Met het stopzetten van de Dance Parade komt er in heel Nederland een einde van dit concept.

Terugblik naar Dance Parade 2019

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg