8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Corona besmetting Zuidplas piekt – geen extra maatregelen in Hollands Midden

Het aantal mensen welke een positieve corona test afleggen in Zuidplas ligt onverminderd hoog en gaat mee in de landelijke trend. Op vrijdag 18 september zijn er 15 nieuwe patienten bijgekomen, de twee dagen hiervoor waren het er 9 en 8 mensen die een positieve test hebben afgelegd. Gisteren is er een inwoner van Zuidplas opgenomen met corona in het ziekenhuis.

Zuidplas staat hiermee in de top 10 van gemeenten in Nederland die in 5 dagen per 100.000 inwoners een score heeft van 20.05. Hiermee is de groei het grootste in de GGD regio Hollands Midden waar Zuidplas onder valt. In de andere gemeente is er ook een stijging zichtbaar, ook Gouda had vandaag 15 nieuwe besmettingen, in Waddinxveen 6.

In Capelle aan den IJssel kwamen er nog meer besmettingen bij dan in de gemeente Zuidplas. Maar liefst 26 inwoners kregen een positieve testuitslag te horen.

Buiten de algemene maatregelen van de Rijksoverheid zoals horeca sluiten en geen groepen groter dan 50 personen zijn er geen regionale maatregelen genomen in de veiligheidsregio Hollands Midden waar Zuidplas, Waddinxveen en Gouda onder vallen. Hieronder een overzicht van de maatregelen die zondagavond ingaan

Afbeelding
Advertentie