8.5 C
New York
vrijdag 17 mei 2024

Door afsluiting en berm bij afgesloten afrit Zevenhuizen tijdens ongeluk A12

Op vrijdagmorgen 18 september zijn diverse auto’s en vrachtwagens langs de afsluiting, het witte puntstuk en de berm gereden om alsnog op de afrit A12 te komen bij Zevenhuizen. Rijkswaterstaat had de afrit afgesloten in verband met een aanrijding.

Rijkswaterstaat heeft beelden gepubliceerd op Twitter waar te zien is dat de afsluiting genegeerd wordt. “Als kegels, middenberm, puntstuk, rode kruizen, auto van weginspecteur én een ongeval op de afrit nog niet genoeg is, wat dan wel?” vraagt de organisatie zich openlijk af. Bij de capriolen van de weggebruikers zijn verder geen gewonden gevallen maar het leverde wel een zeer gevaarlijke situatie op.

Zoals wel vaker bij dergelijke situaties proberen wij met berichtgeving bewustwording te creëren op Twitter” legt Rijkswaterstaat uit waarom deze beelden getoond worden op sociale media. Op zowel het negeren van een rood kruis als over het puntstuk rijden staat een boete van 240 euro exclusief administratie kosten. Het negeren van een rood kruis is een directe strafbeschikking van het OM en geeft een aantekening op het strafblad.

Rijkswaterstaat geeft aan dat veel vragen komen waarom er niet is gehandhaafd tijdens dit incident : “Hoewel we deze actie natuurlijk veroordelen, zijn wij niet altijd in de positie om boetes uit te delen. Sommige van onze weginspecteurs hebben een boa-status en we werken samen met de politie, maar het beveiligen van een ongeval én de veilige doorstroom van het verkeer hebben altijd onze prioriteit. De weginspecteur die vanochtend bij het ongeluk was, heeft geen boa-status en mag dus ook geen boetes uitschrijven“. 

Advertentie