8.5 C
New York
vrijdag 17 mei 2024

Montessorischool wint wisselbeker door foutloos praktisch fietsexamen (+video)

De Montessorischool uit Nieuwerkerk aan den IJssel heeft dit jaar de wisselbeker gewonnen door een foutloos praktisch verkeersexamen af te leggen. Dat deed de school met twee andere scholen in Zuidplas maar de Montessorischool deed dit met de meeste leerlingen.

De leerlingen stonden wel raar te kijken op vrijdag 18 september toen er een meneer in pak, fotograaf, filmer, een agent en een handhaver op het schoolplein stond te wachten op de deelnemers. Toen wethouder Schuurman heel serieus vertelde dat hij het met deze groep nog even over het verkeersexamen wilde praten werd de groep zenuwachtig.

Uitreiking wisselbeker verkeersexamen Montessorischool

De wethouder wist het snel rustig te krijgen en toen de klas hoorde dat ze de wisselbeker hadden gewonnen klonk er luid gejuich. Saar mocht namens de leerlingen de beker in ontvangst nemen van de wethouder en de beker werd groots gevierd. Directeur Peter Rietveld keek trots toe hoe het gevierd werd. In 2018 won de Montessorischool ook al de wisselbeker en de school is van mening dat verkeer een belangrijk onderdeel is van de lessen.

Dit jaar werd ondanks het corona virus toch het examen afgenomen. In Zevenhuizen moest men door het virus verstek laten gaan. Het examen wordt afgenomen door Veilig Verkeer Nederland afdeling Zuidplas, de gemeente Zuidplas met hulp van de politie en vrijwilligers onderweg.

Uitreiking wisselbeker verkeersexamen Montessorischool
Advertentie