8.5 C
New York
donderdag 19 mei 2022

Afgelopen week 66 nieuwe corona besmettingen vastgesteld in Zuidplas

De afgelopen rapportageweek van het RIVM die op elke dinsdag bekend gemaakt wordt laat zien dat er in de gemeente Zuidplas 66 mensen positief op het corona virus hebben getest.

Dit is het hoogste aantal besmettingen in één week tijd. Afgelopen week werd een inwoner uit Zuidplas opgenomen in het ziekenhuis als gevolg van het virus. Bij de teststraten werden in totaal in week 39 11,5% van de inwoners van Zuidplas positief getest. Deze cijfers zijn niet alleen de testen van de teststraten in Hollands Midden maar in heel Nederland.

In de regio ligt het gemiddelde aantal positieve testen op 7.1% en staat Zuidplas in alle cijfers bovenaan in de regio. In totaal zijn er tot nu toe 329 mensen besmet, 25 patienten opgenomen en overleden door het virus 21 inwoners.

Andere gemeenten kenden per 100.000 inwoners gemiddeld veel minder besmettingen. Zo had het grotere Gouda ook 66 besmettingen maar heeft meer testen en meer inwoners dan Zuidplas. In totaal zijn er nu 625 mensen besmet waarbij er 1 patient afgelopen week uit Gouda werd opgenomen in het ziekenhuis. In Waddinxveen was de stijging minder groot, met 20 steeg het aantal vastgestelde besmettingen tot 198.

Het aantal coronabesmettingen loopt snel op in de regio Hollands Midden. De meeste besmettingen vinden we momenteel bij jongeren tussen 12 en 24 jaar. Het gaat dan vooral om besmettingen onder studenten. De tweede groep waarin het percentage het hardste stijgt zijn mensen in de leeftijd 55 jaar en ouder. Dit baart de GGD Hollands Midden grote zorgen. Want het is juist deze groep die meer kwetsbaar is voor corona.

Schermafbeelding 2020 09 22 om 10.08.26

Buurgemeente Capelle aan den IJssel had afgelopen week nog meer mensen besmet dan in Zuidplas. Het aantal positief geteste personen steeg hier met 88 naar 624. In Capelle overleed afgelopen dagen ook een coronapatient. Capelle hoort bij de regio Rotterdam Rijnmond.

Advertentie