8.5 C
New York
zondag 19 mei 2024

Sportakkoord Zuidplas: Duurzaam sporten voor iedereen bij vitale sport- en beweegaanbieders (+video)

Met de lancering van het sportakkoord heeft de gemeente Zuidplas haar ambities kenbaar gemaakt om zoveel mogelijk mensen inclusief mee te laten sporten in de gemeente.  Dit akkoord werd gelanceerd tijdens de ingebruikname van een sportveld voor iedereen aan het Valkenpark in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Wie anders dan wethouder Verbeek zou de lancering moeten doen als wethouder sport, jeugd, duurzaamheid en onderwijs en is zelf fervent sporter. Afgelopen week wist hij de sport- en accommodatievisie met algemene stemmen door de raad heen te krijgen. Maar Verbeek was duidelijk, zonder andere medeopstellers was het niet voor elkaar gekregen om het sportakkoord voor elkaar te krijgen

Het sportakkoord is opgesteld door de gemeente met team Sport&Bewegen van de Sportstichting Zuidplas in samenwerking met diverse sportverenigingen en scholen in Zuidplas en bevat een aantal ambities :

Verbeek benadrukte dat je nog zoveel ambities kan hebben maar dat je zonder de medewerking van sportverenigingen, scholen, welzijnsorganisaties of zoals in Zuidplas met een sportstichting nergens komt als gemeente.

Op het Valkenpark werden diverse sporten door de aanwezigen uitgeoefend waarbij niet alleen aandacht was voor reguliere sporten maar ook voor sporten voor mensen met een beperking. Door het verstelbare net is het mogelijk om diverse sporten hier in het park te kunnen uitoefenen zoals tennis of volleybal. Zie hieronder een korte compilatie van de lancering van het park.

Advertentie