8.5 C
New York
donderdag 28 maart 2024

Onderzoek naar seks filmpjes gemeentehuis Zuidplas: kosten 20.000 euro

Het onafhankelijke onderzoek naar de seks filmpjes die in augustus gemaakt zijn heeft de gemeente 20.000 euro gekost. Dat is terug te lezen in de antwoorden op de vragen van SP-gemeenteraadslid Jan Baas.

De gemeente heeft Hoffmann ingehuurd om te onderzoeken wat er gebeurd is. In de antwoorden is te lezen dat de gemeente de gemaakte kosten niet gaat verhalen op de vier ‘daders’ en geeft men geen antwoord of er wel of niet iets strafbaars is uitgevoerd.

Tijdens het onderzoek werden drie ambtenaren, waarvan 2 van de afdeling handhaving, van de gemeente geschorst als orde maatregel. De gemeente maakte later bekend dat deze ambtenaren ontslag hebben genomen. De vierde man of vrouw die hierbij betrokken was, bleek geen ambtenaar te zijn en in kader van de privacy bleef deze persoon anoniem.

De gemeente Zuidplas heeft naast deze gemaakte kosten forse imagoschade opgelopen, omdat de filmpjes door alle landelijke media zijn opgepakt en de twee handhavers zichtbaar in beeld waren in uniform bij bijvoorbeeld Jinek. Dat terwijl de gemeente juist investeerde in de naam Zuidplas als toeristische trekpleister.

Het is niet duidelijk of het onderzoeksrapport openbaar gemaakt gaat worden, tot nu toe is dit niet bij de officiële ingekomen stukken te vinden bij de gemeenteraad.

Advertentie