8.5 C
New York
dinsdag 23 april 2024

Zuidplas blijft hoog in piek met corona besmettingen

Het aantal corona besmettingen in Zuidplas blijft hoog, dat blijkt uit de cijfers van het RIVM/Bddataplan van 25 september. Zuidplas staat 13e in de landelijke lijst van nieuwe besmettingen in 5 dagen per 100.000 inwoners.

Afgelopen 2 dagen kwamen er in 11 en 14 nieuwe besmettingen bij waarmee het totale aantal besmettingen is opgelopen naar 372. 45% hiervan is er in de afgelopen maand bijgekomen en lijkt de tweede golf in Zuidplas harder binnen te komen dat de eerdere piek. In de veiligheidsregio Hollands Midden heeft alleen studentenstad Leiden meer besmettingen de afgelopen tijd.

Een van de oorzaken van de hoge cijfers kan zijn dat er meer getest worden, afgelopen dagen zijn er 359 inwoners van Zuidplas getest waarvan 59 personen in de teststraat, verpleeghuis of ziekenhuis positief werden getest. Een van de patienten is afgelopen week in het ziekenhuis opgenomen.

Door de coronauitbraak in Apotheek de Reigerhof in Nieuwerkerk is deze afgelopen week zeer beperkt open geweest. In de omliggende gemeente blijft de afgelopen 3 dagen naast Rotterdam ook Capelle aan den IJssel groeien tot 662 (+38) , Gouda naar 653 (+28) en Waddinxveen naar 211 (+13).

Wie zich laat testen wordt nu vaker naar andere plekken gestuurd, voor postcode 2911 in Nieuwerkerk zijn de testen vandaag in te plannen voor maandag in de onderstaande plaatsen maar plaatsen zoals Tilburg, Breda en Vijfhuizen komen ook voor.

De GGD Hollands Midden geeft dit ook aan :”Op dit moment krijgen we veel meer testaanvragen binnen dan dat er plek is in de teststraten. Daardoor komt het voor dat je soms wel 72 uur moet wachten voor je getest kunt worden. Al die tijd moet je dan thuisblijven omdat je klachten hebt en mogelijk besmettelijk bent. Dat is vervelend. Als je dan eindelijk getest bent, duurt de uitslag soms ook nog eens een paar dagen. Erg frustrerend, vinden ook wij als GGD” .

Advertentie