8.5 C
New York
zaterdag 31 oktober 2020

Moerdregt zet jubilerende verenigingen in schijnwerpers

Het nieuwe oktober-nummer van Moerdregt, het magazine van de Historische Vereniging Moordrecht, staat vol verhalen over het Moordrechtse verenigingsleven. Dit jaar vieren drie clubs een bijzonder jubileum. Voetbalvereniging Moordrecht en Harmonie Kunst na den Arbeid bestaan beide 100 jaar en de leden van Tennisvereniging Moordrecht sloegen 50 jaar later hun eerste balletje.

Terugblik op 100 jaar V.V. Moordrecht

Vooral de voetballiefhebbers komen flink aan hun trekken. Moerdregt wijdt maar liefst drie verhalen aan ‘hun’ V.V. Moordrecht. Redacteur Henk van Kerkhof sprak uitgebreid met Piet Bongers die honderduit vertelt over zijn vader: het legendarische bestuurslid Cor Bongers (1898-1985). In het artikel passeren tientallen boeiende anecdotes de revue. Het meest trots was Cor Bongers op het nieuwe clubhuis dat in 1970 verrees op sportpark Het Lage. Als toegewijde penningmeester had hij de middelen hiervoor met veel zorg bijeengespaard.

Verder in het oktober-nummer van Moerdregt:

– 50 jarig bestaan van de tennisvereniging in Moordrecgt

-100 jaar Kunst na den Arbeid: Gerard Spijkerman jr. kijkt terug op 100 jaar Harmonie Kunst na den Arbeid, destijds opgericht als de ‘huisfanfare’ van de tapijtfabriek K.V.T

-Een verhaal van Jaap Waasdorp over de Tuin van Bier, een handelskwekerij die was gelegen tussen de Kerklaan en de Burgemeester Brandstraat.

Hoe komt u in het bezit van Moerdregt?

Leden van de historische vereniging krijgen Moerdregt 3 keer per jaar automatisch gratis toegestuurd. Wilt u het magazine voortaan ook in de bus? Geef u dan op als lid. Dat kan via de volgende link: http://www.historischeverenigingmoordrecht.nl/lidmaatschap/

Overigens gaat de geplande openstelling van Oudheidkamer Het Weeshuis aan het Westeinde op zaterdag 10 oktober niet door. Dit in verband met de stijging van het aantal corona-gevallen in de gemeente Zuidplas.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
543VolgersVolg