8.5 C
New York
zondag 1 november 2020

Vocaal emsemble Nieuwerkerk weer van start

Een kleine groep enthousiaste vrouwen en mannen houdt zich al heel wat jaren bezig met het zingen van prachtige meerstemmige oude muziek. Zij vormen samen het Vocaal Ensemble Nieuwerkerk aan den IJssel. Tineke van Geuns, zangdocente aan de muziekschool, begeleidt en coacht dit ensemble.

Het repertoire van het ensemble bestaat uit 3- en 4-stemmige muziekstukken uit de middeleeuwen tot en met de barok. Maar ze maken ook uitstapjes naar later werk: o.a. Mozart, Mendelssohn, Brahms en ook wel eens iets moderns.

Soms doet zich een gelegenheid voor om voor publiek op te treden. Dat doet het ensemble dan graag maar, ziet het niet als hoofddoel.

Het ensemble is onlangs weer van start gegaan. Zij zingen elke maandagmiddag op de muziekschool MOZ-Art in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Het ensemble is op zoek naar gemotiveerde en enthousiaste versterking van zijn gelederen. Er is plaats voor een sopraan, een alt, een tenor en een bas. Ervaring of affiniteit met het type muziek van het ensemble zou natuurlijk fijn zijn.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Hans Sluijs (06-13526316 of j.f.sluijs@wxs.nl).

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
543VolgersVolg