8.5 C
New York
donderdag 19 mei 2022

Toename corona besmettingen blijft nagenoeg gelijk in Zuidplas

De afgelopen week is het aantal nieuwe besmettingen met corona in Zuidplas nagenoeg gelijk gebleven. In de afgelopen rapportage week van het RIVM van dinsdag tot dinsdag waren er 112 nieuwe besmettingen en 1 nieuwe ziekenhuisopname.

In de week hiervoor waren dit er 109 met 1 nieuwe ziekenhuisopname. De groei in Waddinxveen bleef onverminderd laag maar in randgemeenten Gouda en Capelle waren er veel meer besmettingen dan de week ervoor. In totaal zijn nu 550 Zuidplassenaren besmet geraakt, 1,25% van de 43.894 inwoners.

In de regio Hollands Midden loopt het aantal bemettingen verder op. De grootste toename bevindt zich nog steeds in de groep 55+. De groep die het meeste risico loopt op een ernstiger ziekteverloop.

pastedImage

De tekorten aan testmaterialen in de laboratoria nemen af. Het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport heeft toestemming gegeven ook de testcapaciteit weer verder uit te breiden. De komende twee weken wordt de testcapaciteit in Hollands Midden daarom verdubbeld naar 2400 testen per dag. Om de testcapaciteit uit te breiden leidt de GGD nieuw personeel op en er worden nieuwe teststraten en lanen ingericht. Zo worden er deze week 36 nieuwe personeelsleden ingewerkt die testen af gaan nemen in de teststraten. Naast een uitgebreide instructie volgen zij bijvoorbeeld ook een reanimatiecursus.

Advertentie