8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Campagne Zuidplas van start “Klaar met corona? Corona niet met ons. Houd je aan de maatregelen!’

De afgelopen periode is het aantal coronabesmettingen in Nederland en ook in Zuidplas gestegen. En die trend zet door. De snelle verspreiding van corona is dus niet meer alleen een probleem van de grote steden, maar ook van de dorpen.

Tijd om inwoners, ondernemers en maatschappelijke instellingen van Zuidplas te vragen zich te houden aan de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus. Dit doet de gemeente door een campagne te starten “Klaar met corona? Corona niet met ons. Houd je aan de maatregelen!” Via driehoeksborden, spandoeken en posters op veel verschillende plekken in Zuidplas wordt iedereen er op gewezen dat we alleen samen corona onder controle krijgen.

Burgemeester Han Weber: “Het is nu ontzettend belangrijk dat we met zijn allen de maatregelen naleven. Doe het voor je familie, vrienden, anderen en kwetsbaren in je omgeving en anders wel voor jezelf. Het aantal ziekenhuisopnames neemt weer toe en de druk op zorg ook. We willen voorkomen dat de reguliere zorg weer wordt uitgesteld. We kunnen nu het tij keren door ons strikter aan de maatregelen te houden: houd 1,5 meter afstand, was je handen, hoest en nies in de binnenkant van je elleboog, werk zoveel mogelijk thuis, draag een mondkapje in publieke binnenruimtes, vermijd drukke plekken en test je bij klachten. Alleen samen krijgen we corona onder controle.”

Groei per week van besmettingen in Zuidplas
Advertentie