8.5 C
New York
vrijdag 29 maart 2024

Burgemeester Weber hees namens Zuidplas de regenboogvlag

Op vrijdag 9 oktober hees de gemeente Zuidplas de Regenboogvlag in het kader van Coming Out Day op zondag 11 oktober. Daarmee vraag Zuidplas om meer bewustzijn en acceptatie voor het moment dat een lesbienne, homo, biseksueel, transgender of interseksueel(LHBTI) openlijk voor zijn of haar seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomt: het uit de kast komen oftewel de coming-out.  

Het gemeentebestuur van Zuidplas zou eigenlijk vandaag samen met de Stichting Inclusie en Discriminatiebestrijding een bijeenkomst voor inwoners op het Raadhuisplein hebben georganiseerd. Helaas gooit corona roet in het eten. Afgesproken is om dit op een later moment te organiseren.

Normaal gesproken is bij het vlag hijsen een delegatie van de gemeenteraad en het college aanwezig, vanochtend echter heeft burgemeester Han Weber de Regenboogvlag voor het gemeentehuis alleen gehesen. Kijk hier voor een indruk:

*Nederland behoort tot de landen in Europa die het meest positief zijn over LHBTI’ers. In 2006 was 15% van de Nederlanders negatief over homo- en biseksualiteit. Nu is dat gedaald tot 7%. Deze houding tegenover LHBTI’ers is in alle groepen van de bevolking te zien. Ook bijvoorbeeld religieuze personen of ouderen zijn steeds positiever. Over transgender personen denkt 10% van de Nederlanders negatief. Mensen uit de LHBTI-groep krijgen nog regelmatig te maken met problemen. Op het werk bijvoorbeeld. Maar ook in het onderwijs, de openbare ruimte en woonomgeving, bij het uitoefenen van sport of in de zorg worden LHBTI’ers niet altijd gelijk behandeld. Nederlanders lijken LHBTI’ers te accepteren, mits die niet teveel afwijken van het gangbare beeld van mannen en vrouwen. Zichtbaar jezelf zijn, heeft risico’s voor LHBTI’s.

*bron: COLLEGE VOOR DE RECHTEN VAN DE MENS

Advertentie