8.5 C
New York
zaterdag 6 maart 2021

Samen spelen en leren: IJsselkids Kinderopvang opent nieuwe peuteropvang locatie in Moerkapelle

Een nieuwe peuteropvang locatie in Moerkapelle. Waarom? Om te kunnen voldoen aan een steeds grotere vraag én om een doorgaande leerlijn te ontwikkelen voor de kinderen. “Maar bovenal omdat we het ontzettend mooi vinden om te kunnen doen!”, vertelt pedagogisch medewerker Kelly.

Werk aan de winkel

“De al bestaande peuteropvang locaties in Moerkapelle konden de vraag al bijna niet meer aan”, zegt Kelly. Daarom voegt IJsselkids met Het Ganzennest nu een nieuwe peuteropvang toe.” Bij het openen van een nieuwe peuteropvang komt veel kijken, zo blijkt. Van overleggen tot het uitzoeken van alle regelgeving en van het inrichten van speelruimtes tot het maken van een activiteitenplan.

Maar ook het scholen van medewerkers. De nieuwe locatie, in dorpshuis Op Moer, biedt namelijk Voorschoolse Educatie (VE) aan, een speciaal programma om kinderen met een indicatie van het Centrum Jeugd & Gezin (CJG) net wat extra aandacht te geven als het gaat om hun ontwikkeling. “VE is toch weer een stuk verdieping in het kind. Dat blijf ik interessant vinden”, vertelt Kelly. Daarom heb ik mij hierin gespecialiseerd en kan ik peuters helpen in hun ontwikkeling op deze mooie nieuwe locatie!”

Levensecht

Bij Voorschoolse Educatie staat taalontwikkeling centraal. Kinderen leren en spelen samen in een taalrijke omgeving door bijvoorbeeld het zingen van liedjes en het lezen van boekjes. “Een taalrijke omgeving bieden wij aan door vooral veel voor te lezen”, vertelt Kelly. “Ik heb naast een VE-certificaat ook het certificaat Voorleescoördinator behaald, in samenwerking met bibliotheek De Groene Venen. Een hele mooie aanvulling voor deze locatie. Op Het Ganzennest maken we woorden en thema’s ‘levensecht’. Gaat een boekje over fruit? Dan gaan we op stap naar de supermarkt om dat fruit écht te kopen.”

Leren door te spelen
Is het wel goed om kinderen zo jong al les te geven? “Ja, die vraag stellen mensen mij nog wel eens”, zegt Kelly. “Mensen zeggen dan: ‘Laat ze lekker spelen’. Maar dat is nu juist zo leuk. Alles wat de kinderen bij ons doen is spelen! Het gaat erom dat wij als pedagogisch medewerkers ons ervan bewust zijn van hoe wij de speelomgeving indelen en wij het speelmateriaal aanbieden. Wij zorgen dat de kinderen iedere dag weer uitgedaagd worden. Dat maakt ons werk nou juist zo interessant.”

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg