8.5 C
New York
donderdag 9 mei 2024

Meer corona besmettingen Zuidplas en valt in categorie ‘zeer ernstig’

Er zijn afgelopen week weer meer mensen dan de week ervoor besmet geraakt met het COVID-19 corona virus in de gemeente Zuidplas. Dat blijkt uit de cijfers van het RIVM die op 13 oktober werden gemeld.

In de gemeente Zuidplas zijn afgelopen week 127 inwoners positief getest op het virus en 1 inwoner in het ziekenhuis opgenomen. De groei was minder hard dan in de randgemeenten Gouda en Capelle aan den IJssel waar het aantal veel harder steeg.

In Gouda kwamen er afgelopen week 252 nieuwe patiënten bij waarvan 1 ziekenhuisopname, in Capelle aan den IJssel waren er 260 nieuwe gevallen waarvan 1 ziekenhuisopname en 1 inwoner overleed door het corona virus.

Waddinxveen kreeg er 79 nieuwe gevallen bij waarbij deze gemeente per 100.000 inwoners genomen in de buurt van Zuidplas zit. Volgens de routekaart van de overheid zitten alle vier de gemeente in de Zeer ernstige categorie met meer dan 250 besmettingen per 100.000 inwoners

De afgelopen weken is het aantal testen in de teststraten van Zuidplas inwoners licht gedaald en wordt er minder getest, afgelopen week testte ruim 15% wel positief op de testen.

Het kabinet heeft nieuwe maatregelen bekend gemaakt en daarmee komt de gehele amateursport stil te liggen voor volwassenen. De horeca zal minimaal 4 weken de deuren moeten sluiten en supermarkten mogen na 20:00 uur geen alcohol meer verkopen. Hieronder zijn alle maatregelen samengevat.

Advertentie