8.5 C
New York
zaterdag 6 maart 2021

Uitbreiding Beth-San met senioren appartementen in Moerkapelle

Cedrah, de zorgorganisatie achter woonzorgcentrum Beth-San gaat 69 appartementen bouwen naast het huidige gebouw aan de Hollervoeterlaan in Moerkapelle.

“Onder reformatorische ouderen is veel belangstelling voor nieuwe seniorenappartementen op de ontwikkel locatie naast woonzorgcentrum Beth-San. Dat concluderen wij na aanleiding van een marktonderzoek onder senioren uit onze kerkelijke achterban in Moerkapelle en omstreken” liet Cedrah weten op haar website.

Afgelopen periode is er een digitale inspraakavond geweest want met de bouw van deze woningen moet het bestemmingsplan worden gewijzigd. Bij de digitale avond waren 40 mensen aanwezig. Vele vragen werden gesteld en beantwoord. De meest voorkomende vragen gingen over parkeergelegenheid en privacy, met name vanaf de Pinksterbloemstraat. Zie hieronder de video van de informatieavond.

Op deze avond zijn door de architecten van Kokon Architectuur & Stedenbouw de plannen gepresenteerd. Ook heeft Kokon een animatiefilmpje gemaakt.

Uitgangspunt bij het plan is het creëren van een gebouw met een binnenhof, waarbij de individuele appartementen goed afleesbaar zijn in de architectuur. Dit zorgt ervoor dat de bewoners herkenbaar kunnen wonen en zich onderdeel blijven voelen van de maatschappij” staat met gepaste trots gemeld op de projectpagina.

Verder is het zaak prettige, zonnige en toch beschutte buitenruimtes aan de appartementen te realiseren, zodat er volop genoten kan worden van de gezonde buitenlucht. Onder het complex wordt een parkeergarage gerealiseerd, om de straten zoveel mogelijk vrij te houden van zichtbelemmerend blik. Verder worden de woningen aangesloten op het aanwezige bodemwarmtesysteem, waardoor gasloos bouwen moeiteloos gerealiseerd kan worden” aldus Kokon.

De gemeente verwacht dat de oplevering begin 2023 zal zijn. Het bestemmingsplan moet eerst met de bewoners en met de gemeenteraad overleg worden gevoerd. Pas als het bestemmingsplan goedgekeurd heeft mag de bouwvergunning worden uitgegeven. Kokon heeft de onderstaande video impressie gemaakt van het voorlopige ontwerp :

 Video en foto : Kokon Architectuur & Stedenbouw

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg