8.5 C
New York
zondag 1 november 2020

Anna Lamot uit Zevenhuizen nieuwe kinderburgemeester (+video)

Anna Lamot (10) is de nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Zuidplas. Na een lange beraadslaging en een tweede stemronde won zij de verkiezingen vanwege haar enorme enthousiasme.

Anna is de elfde kinderburgemeester van de gemeente geworden en is het negende meisje in de historie van Zuidplas. Vanaf 2010 kent Zuidplas een kindergemeenteraad en neemt de keten over van Vienne Zwartewaal, ook uit Zevenhuizen. De kinderburgemeester is samen met de ‘grote’ burgemeester aanwezig bij allerlei bijeenkomsten zoals de intocht van sinterklaas en bijvoorbeeld bij 4 mei.

Wethouder Verbeek (jeugd) legde uit dat het allemaal anders loopt dan anders door de maatregelen van het coronavirus. Normaal wordt de kindergemeenteraad al in mei verkozen en bezoekt de kindergemeenteraad elk jaar het Provinciehuis in Den Haag om na een poffertjesmaaltijd op het Malieveld door te gaan op bezoek in de Tweede Kamer.

Er waren in totaal 10 kandidaten van de 13 koppige kindergemeenteraad die graag kinderburgemeester wilde worden. De “grote mensen” gemeenteraad moet de verkiezing nog officieel goedkeuren tijdens de volgende raadsvergadering. Tijdens de uitslag hield wethouder Verbeek wel de spanning er in, wat goed te zien was bij de gezichten van de kinderen tijdens de vergadering in Zoom.

Denise Rog werd tweede is daarmee loco kinderburgemeester. Wethouder Verbeek legde uit dat Locoburgemeester soms heel veel werk kan geven, hij was afgelopen zomer loco toen het videogebeuren plaats vond in Zuidplas. Hieronder een video van hoe Denise de uitslag mee heeft gemaakt.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
543VolgersVolg