8.5 C
New York
donderdag 19 mei 2022

Aantal besmettingen in Zuidplas blijft stijgen

Het aantal besmettingen met Corona blijft stijgen in Zuidplas. Afgelopen week zijn er 163 mensen uit deze gemeente die een positieve test hebben afgelegd. Dat zijn er 36 meer dan in de voorgaande week. Deze cijfers zijn van dinsdag tot en met maandag omdat op dinsdag het RIVM deze bekend maakt.

In totaal zijn er nu in Zuidplas 840 inwoners die door de GGD positief getest zijn. Afgelopen week zijn er 2 inwoners opgenomen in het ziekenhuis door corona.

Omgerekend waren er afgelopen week in Zuidplas 371 besmettingen per 100.000 inwoners waarmee de gemeente boven het landelijk gemiddelde zit van 319 per 100.000. Ook buurgemeenten Capelle, Gouda, Krimpenerwaard, Rotterdam en Waddinxveen zitten boven dit gemiddelde.

In Capelle is de stijging onverminderd groot, afgelopen week kwamen er 282 nieuwe gevallen bij, werden vier Capellenaren opgenomen en overleed een inwoner aan Corona. In Gouda was het niet veel beter, hier werden 274 nieuwe gevallen ontdekt, werden drie inwoners in het ziekenhuis opgenomen en overleden 2 corona patiënten. Waddinxveen kreeg er 99 nieuwe besmettingen bij.

Het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda heeft forse maatregelen moeten nemen. In een paar dagen tijd is de helft van de acht operatiekamers gesloten. Zo komt er personeel vrij om te helpen op de Corona afdelingen. Ook blijven er op deze manier meer bedden beschikbaar voor Coronapatienten. Gevolg is wel dat veel geplande operaties zijn afgezegd.

Afgelopen week zijn er nieuwe maatregelen ingegaan om het aantal besmettingen omlaag te krijgen. Hierbij is de horeca geheel gesloten. Burgemeester Weber van Zuidplas riep op om vooral een beetje op elkaar te letten. Een poging van de restauranteigenaren om via de rechter de sluiting aan te vechten is dinsdagmiddag niet geslaagd.

Advertentie