8.5 C
New York
vrijdag 29 maart 2024

Anna Lamot officieel geïnstalleerd als kinderburgemeester

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van woensdag 28 oktober is Anna Lamot met algemene stemmen verkozen en geinstalleerd als kinderburgemeester van de gemeente Zuidplas.

Anna was eerder al verkozen door de jury met wethouder Verbeek, Rick van Jeugdwerk en Vienne Zwartewaal als oud kinderburgemeester en nu volgde de officiële behandeling in de ‘grote mensen’ gemeenteraad. Wederom gaf Anna een enthousiaste presentatie over haar idee over overdekte speelplekken waarmee kinderen bij slecht weer wel kunnen buiten spelen. Na een aantal vragen en opmerkingen van de gemeenteraad werd ze verkozen. Anna is 10 en komt uit Zevenhuizen van basisschool ‘t Reigerbos.

Vienne hangt de keten om bij Anna

Anna kreeg officieel de keten van de kinderburgemeester omgehangen van haar, op dat moment, voorganger Vienne. Die had in haar afscheidsspeech de mensen van Welzijn Zuidplas, burgemeester Weber en wethouder Verbeek bedankt en memoreerde dat ze, door de coronacrisis, de langs zittende kinderburgemeester van Zuidplas was. De verkiezing was 3 maanden later dan in de planning.

Wethouder Verbeek dankte Vienne en gaf haar het advies om deel te nemen aan de jongerenraad waar al twee oud kinderburgemeesters in hebben plaatsgenomen. Burgemeester Weber sprak Vienne ook toe, ze was de eerste kinderburgemeester die hem binnen heeft gehaald en ze kreeg een penning van de gemeente Zuidplas als herinnering, met ook bloemen en een duurzame powerbank als afscheid kado’s.

Vienne na haar installatie juli 2019
Advertentie