8.5 C
New York
woensdag 24 april 2024

Heeft u hulp nodig bij invullen van formulieren?

Heeft u wel eens moeite met het invullen van een formulier? Er zijn zoveel formulieren, soms is de gebruikte taal moeilijk te begrijpen en te lezen. Ieder formulier is anders. U kunt gratis hulp krijgen van onze formulierenbrigade van de Postkamer Welzijn Zuidplas. Donderdag 5 november is het mogelijk om in Moerkapelle en Zevenhuizen langs te komen.

Formulieren
Onze vrijwilligers kunnen helpen met alles wat u moet invullen of waar u moet inloggen. Te denken valt aan aanvragen uitkeringen, kwijtscheldingen, bankoverschrijvingen. Maar ook met het inloggen bij een zorgverzekering of Eneco etc.

Toeslagen
Hebt u wisselende inkomsten, bijvoorbeeld omdat u werkloos bent geworden? Het is belangrijk om u toeslagen te checken of het inkomen nog goed is doorgegeven. De getrainde vrijwilligers kunnen u hierbij helpen.

Tegemoetkomingen
Door verminderende inkomsten of door een laag inkomen is het mogelijk dat u recht hebt op tegemoetkomingen vanuit de gemeente. Onze vrijwilligers weten wat de mogelijkheden zijn en zij kunnen u helpen!

Inloopspreekuren Postkamer
De Postkamer heeft diverse inloopspreekuren in de verschillende dorpen. Tijdens de coronatijd is het nodig om in Nieuwerkerk een afspraak te maken. Dit kunt u doen door te bellen naar 06- 14417050 op maandag van 12 tot 14 uur en op donderdag van 9 tot 11 uur of mailen naar raadendaad@welzijnzuidplas.nl.

Locaties:

  • Nieuwerkerk aan den IJssel, Meidoorn 1a,
    elke maandag 13-15 uur 
  • Moordrecht: CJG gebouw De Kraal, Prinses Beatrixstraat 15a,
    elke vrijdag van 10-12 uur
  • Moerkapelle: Dorpshuis Op Moer, Raadhuisstraat 40,
    donderdag (oneven weken) van 10 tot 11:30 uur 
  • Zevenhuizen: Swanla, Burgemeester Klinkhamerweg 86,
    donderdag (oneven weken) van 13 tot 14:30 uur 

Advertentie