8.5 C
New York
maandag 6 mei 2024

De Nieuwerkerkse Pepernoten en Kruidnoten test

De jaarlijkse pepernoten en kruidnotentest van de Zonnebloem in Nieuwerkerk aan den IJssel gaat dit jaar, zoals was te verwachten, niet door. Dat is jammer, want onze deelnemers genieten wel altijd van de bijeenkomst waarbij zij onder het genot van koffie, thee of chocomel de pepernoten en kruidnoten testen die in ons dorp rond deze tijd verkocht worden.

Samen met Bakker Ammerlaan (met een bakkerswinkel in Dorrestein) zorgen we ervoor dat de Zonnebloem deelnemers in Nieuwerkerk aan den IJssel toch, net als voorgaande jaren van deze lekkernijen kunnen proeven. In plaats van een test, is het een proeverij. Daarbij is het wel zo dat de pepernoten en kruidnoten van Bakker Ammerlaan jaarlijks hoog in de test scoren. Hoe ziet deze activiteit er dit jaar uit? Onze vrijwilligers gaan bij al onze deelnemers langs. Zij bezorgen hen daarbij pepernoten en kruidnoten. Het primaire doel is natuurlijk dat onze deelnemers in ieder geval weer een bezoekje krijgen van één van onze vrijwilligers.

Ook willen we als afdeling hen daarmee laten weten dat we er echt voor hen zijn. Want ja, de bijeenkomsten kunnen niet doorgaan. We houden los daarvan wel contact met onze deelnemers. Vaak is er binnen de huidige beperkingen nog veel mogelijk. Daar geven onze vrijwilligers samen met de deelnemers zoveel mogelijk veilig invulling aan.
Veel van onze activiteiten die normaal gezamenlijk plaatsvinden, kunnen vanwege corona niet doorgaan. Althans niet op de zelfde wijze. Voor onze deelnemers is dat wel extra zuur. Zij ervaren vaak al een isolement en kunnen niet aan alles meedoen. De Zonnebloem, afdeling Nieuwerkerk zal daarom alles in het werk stellen om juist in de feestmaand december extra aandacht te schenken aan onze deelnemers.

Ondanks de beperkingen waar we momenteel tegenaan lopen, bedenken we toch leuke en veilige acties voor onze gasten. Heb je daar zelf ook ideeën voor, of wil je helpen met het uitvoeren ervan? Neem dan gerust contact met ons op. Dan kijken we samen of wij die ideeën kunnen uitvoeren. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met ons via zonnebloem.nieuwerkerkadijssel@gmail.com

De Zonnebloem is een landelijke vereniging met plaatselijke afdelingen. De vereniging bestaat dit jaar 71 jaar. Samen met tal van vrijwilligers organiseert zij voor mensen met een lichamelijk gebrek van 18 jaar en ouder, tal van activiteiten, onder het motto: “Er Kan zoveel meer dan je denkt”. Dit jaar viert de afdeling Nieuwerkerk aan den IJssel haar 40 jarige jubileum. Op onze website https://www.zonnebloem.nl/nieuwerkerk-a-d-ijssel staat een overzicht van activiteiten die zijn geweest en die nog gaan komen!

Advertentie