8.5 C
New York
zaterdag 6 maart 2021

Roparun motorrijders nemen clip op voor Jerusalama Challenge in Moerkapelle

RopaVrijwilligers van Stichting Roparun namen zondag 8 november, in het zonnetje, een stukje clip op voor de Jerusalama Challenge bij dorpshuis OpMoer in Moerkapelle.

Het doel van de Jerusalama Challenge is om liefde te verspreiden door een compilatie te plaatsen op social media van vrijwilligers die clips hebben opgenomen in het land.

De Jerusalama Challenge biedt lol en troost in pandemie. Het swingende gospel, Jerusalema van Master KG uit Zuid-Afrika, is inmiddels het troostlied van zorgmedewerkers wereldwijd en iedereen doet het bijbehorende dansje.

Met de opbrengst van de stichting Roparun worden verschillende projecten zoals bijvoorbeeld een dagje uit voor zieke kinderen of een vakantie voor mensen met kanker en familie, sportactiviteiten op een oncologie afdeling, workshops in een inloophuis of een aangename badkamer in een hospice betaald.

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs, Bremen en Almelo naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg