8.5 C
New York
zaterdag 4 mei 2024

Wie in Waddinxveen mag een jeugdonderscheiding verdienen?


Ook dit jaar worden in Waddinxveen jeugdonderscheidingen uitgereikt aan jongeren tussen de 6 en 18 jaar. De onderscheiding is bedoeld voor jeugdige talenten die een bijzondere prestatie hebben verricht op het gebied van sport, cultuur of wetenschap.

Ook jongeren die zich belangeloos inzetten voor een mooier, beter of bekender Waddinxveen komen in aanmerking. Iedereen kan een jongere nomineren. Dit kan tot 21 november 2020 via het aanmeldformulier op www.waddinxveen.nl/jeugdonderscheiding.

De gemeente Waddinxveen vindt het belangrijk positieve aandacht aan jongeren te geven en aan hun prestaties. De onderscheiding is bedoeld voor jongeren tussen de 6 en 18 jaar. Aanmelden kan tot 21 november 2021 ia www.waddinxveen.nl/jeugdonderscheiding. Het college van B&W beoordeelt de aanmeldingen en kiest daaruit de jongeren die een onderscheiding verdienen.

Wie komt in aanmerking?

Jeugdige talenten die een bijzondere prestatie hebben verricht op het gebied van sport, cultuur, wetenschap of een ander gebied kunnen genomineerd worden voor de jeugdonderscheiding. Ook jongeren die zich belangeloos inzetten voor een mooier, beter of bekender Waddinxveen komen in aanmerking.

Voorbeelden jeugd algemeen:

  • Een jongere die mantelzorg verleent. Dus regelmatig een familielid of bekende helpt, omdat hij/zij een ziekte of beperking heeft of op een andere manier hulp nodig heeft.
  • Een jongere die een actie opzet voor een goed doel of (extra)activiteiten organiseert voor een vereniging.
  • Een jongere die een bijzondere prestatie heeft geleverd, op cultureel gebied of voor de samenleving.
  • Een jongere die een bijzonder initiatief succesvol opgezet en uitgevoerd heeft of een bijzondere (helden)daad heeft verricht.

Criteria voor sporters:

  • Nederlands kampioen (of podiumplaats) in de hoogste jeugdklasse van de tak van sport, in een door de sportbond erkend Nederlands Kampioenschap. Ook bij een eerste plaats bij Europees- en/of Wereldkampioenschap;
  • Wonend in Waddinxveen of het sportteam is gevestigd in Waddinxveen;
  • Lid van een bond die rechtstreeks is aangesloten bij NOC*NSF;
  • De genoemde kampioenschappen zijn eigen leeftijds- of gewichtscategorie;
  • De prestatie is behaald in het betreffende kalenderjaar
Advertentie