8.5 C
New York
maandag 6 mei 2024

Gemeenteraad unaniem achter krediet voor nieuwe school in Koningskwartier

De gemeenteraad van Zuidplas heeft met algemene stemmen het geld als krediet beschikbaar gesteld voor de bouw van een nieuwe school in het Koningskwartier in Zevenhuizen.

Wethouder Verbeek had namens het college van B&W een krediet aangevraagd bij de gemeenteraad van € 8.645.000 om een Integraal Kind Centrum (IKC) op een definitieve plek te kunnen bouwen. De gemeenteraad had wel wat vragen maar stemde met algemene stemmen in met het krediet waardoor de school in het Koningskwartier in Zevenhuizen er kan gaan komen.

Serena Rodenburg (SP) en Mark den Hollander (CDA) vroegen zich wel af waarom er geen gymzaal komt en waarom er dan geïnvesteerd wordt in twee speelzalen. Wethouder Verbeek legde uit dat bijna geen een school in Zuidplas een gymzaal heeft en dat speellokalen, vaak aan elkaar gekoppeld, meer kan opleveren voor scholen. Rodenburg vroeg hierbij wel aandacht voor de sportverenigingen. Verbeek snapte dat maar kon verklaren dat in het dorp Zevenhuizen, in tegenstelling tot Nieuwerkerk, de gymzalen overdag aardig leeg zijn.

De gemeenteraad had wel wat vraagtekens bij de kosten van de verplaatsing, €1.101.000 maar ook dit kon wethouder Verbeek uitleggen. Hij was vooral blij dat wethouder Hordijk het voor elkaar gekregen had dat op de plek waar nu de kassen van Firma Van Wijk staan, de school kan komen. Op de huidige plek zit een tijdelijke vergunning omdat volgens het bestemmingsplan dit nog bedrijfsgebied is maar op de nieuwe locatie is dat geen probleem.

Advertentie