8.5 C
New York
woensdag 20 januari 2021

Gratis mondkapjes voor inwoners met een laag inkomen in Waddinxveen

Inwoners van Waddinxveen die een uitkering van de gemeente krijgen of andere financiële ondersteuning, ontvangen deze week per post een gratis set mondkapjes.

Deze set bestaat uit 3 niet-medische herbruikbare mondkapjes per persoon. Met een instructie hoe de mondkapjes gebruikt moeten worden. Ongeveer 900 personen zullen de mondkapjes ontvangen.  Inwoners die de mondkapjes niet gekregen hebben maar wel een laag inkomen hebben, kunnen contact opnemen met de gemeente via tel. 14 0182.

De gemeente stelt de mondkapjes beschikbaar aan inwoners die een inkomen hebben van maximaal 130% van de bijstandsnorm. Inwoners binnen deze doelgroep die bekend zijn bij de gemeente krijgen de set mondkapjes deze week toegestuurd. Heeft u geen mondkapjes gekregen, maar denkt u dat u er wel voor in aanmerking komt? Neem dan contact op met de gemeente.

Vanaf 1 december zijn niet-medische mondkapjes verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar in openbare gebouwen, in scholen (maar niet op basisscholen), bij contactberoepen en in het openbaar vervoer. De gemeente Waddinxveen vindt het belangrijk dat iedereen in de gelegenheid is om zijn of haar gezondheid te beschermen. Ook mensen met een laag inkomen. Daarom stelt ze de mondkapjes voor deze doelgroep beschikbaar.


Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg