8.5 C
New York
maandag 18 januari 2021

D66 stelt vragen over volle klassen Brede School in de Esse

De fractie van D66 heeft schriftelijke vragen gesteld over de volle klassen op de Brede School in de Esse in Nieuwerkerk aan den IJssel.

In Nieuwerkerk aan den IJssel is er sprake van een gelijke situatie aan de tijdelijke school in het Koningskwartier. Door het ontwikkelen van de woningbouw in de wijk Esse Zoom en daardoor een grote toeloop van leerlingen op de ‘Openbare Basisschool Prins Willem Alexander’ en de ‘Gideonschool’, locatie de Donge is er op dit moment een nijpende situatie ontstaan.

Er is sprake van overvolle klassen bestaande uit ongeveer 30 leerlingen. Het komt voor dat kinderen die net zijn komen wonen in de wijk Esse Zoom naar de andere kant van het dorp moeten voor onderwijs. Onder ouders is angst dat er wachtlijsten zullen ontstaan en dat er wellicht in de toekomst sprake zal zijn van het weigeren van leerlingen.

De fractie van D66 vindt dit een zeer onwenselijke situatie! daarom heeft de D66 fractie in Zuidplas enkele vragen:

Vragen:

1. Is het college het ermee eens dat kleinere klassen de kwaliteit van het onderwijs ten goede komt?

2. Is het college op de hoogte van de overvolle klassen

van de ‘Openbare Basisschool Prins Willem Alexander’ en de ‘Gideonschool’ in de wijk Esse, locatie De Donge in Nieuwerkerk aan den IJssel?

3. Is er op dit moment sprake van het ontstaan van wachtlijsten en/of het weigeren van leerlingen op de locatie ‘de Donge’?

4. Op welke wijze heeft het college rekening gehouden met een voorzienbare toeloop van nieuwe leerlingen door de bouw van meer dan 600 woningen in de wijk Esse Zoom?

5. Is het college het met ons eens dat elk kind in principe in zijn eigen wijk naar school moet kunnen gaan?

6. Kan het zijn dat in de leerlingprognose iets fout is gegaan waardoor er nu te weinig lokalen zijn om alle kinderen in de wijk op te kunnen vangen?

Zo ja, kunt u aangeven wat er fout is gegaan?

Zo nee, wat is dan volgens u de oorzaak dat de klassen overvol zitten?

7. Is het college al in gesprek met genoemde scholen?

8. Op welke wijze wordt gewerkt aan een oplossing?

9. Volgens D66 is de gemeente verantwoordelijk voor het bouwen (tijdelijk of nieuwbouw) van leslokalen, kan het college dit beamen en is er budget beschikbaar?

10. Kan het college tenslotte aangegeven wanneer de overvolle leslokalen op de locatie ‘de Donge’ tot het verleden behoren?


Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg