8.5 C
New York
vrijdag 29 maart 2024

Aantal corona besmettingen stijgt weer in Zuidplas en Waddinxveen

Het aantal corona besmettingen in Zuidplas en Waddinxveen stijgt weer. Dat blijkt uit de nieuwe weekcijfers van het RIVM die op dinsdag 8 december bekend werden gemaakt. Deze stijging is een landelijke trend maar in Capelle aan den IJssel en in Gouda lijkt het redelijk stabiel te blijven en is er geen sprake van stijging.

In de afgelopen rapportageweek van het RIVM kwamen er zowel in Zuidplas als in Waddinxveen 110 nieuwe besmettingen bij. In Zuidplas overleden twee mensen als gevolg van COVID-19 en in Waddinxveen was er een slachtoffer te betreuren.

Waddinxveen heeft per 100.000 inwoners meer besmettingen dan Zuidplas en haalt Gouda in. Zuidplas heeft afgelopen week per 100.000 inwoners meer besmettingen dan Capelle aan den IJssel. Afgelopen kalender week werden er wel meer mensen getest dan de week ervoor in Zuidplas en Waddinxveen.

In de regio Hollands Midden is er vooral in jonge leeftijd een stijging te zien van het aantal besmette mensen. De groep van kinderen tot en met 11 jaar stijgt veel harder dan bijvoorbeeld de leeftijd van 12 tot en met 54 jaar. In de groep van 55 jaar en ouder is er een lichte stijging waarneembaar.

Advertentie