8.5 C
New York
dinsdag 25 juni 2024

Eerste CD Vier Seizoenen van Zuidplas van Flying Eagle voor burgemeester Weber

Maandag 7 december heeft Eelco Slingerland de CD Flying Eagle Concert, met onder andere Vier seizoenen in Zuidplas, digitaal overhandigd aan burgemeester Han Weber.

Ook wethouder Jan Verbeek en musicus/pianist André van Vliet waren daarbij aanwezig. Deze CD is in het kader van 10 jaar Zuidplas opgenomen in de dorpskerk van Moordrecht.

Wethouder Jan Verbeek: “Dit jaar bestaat de gemeente Zuidplas 10 jaar. Om dat te vieren heeft de gemeente aan inwoners, maatschappelijke organisaties en verenigingen gevraagd om leuke initiatieven en activiteiten in te dienen. Gelukkig konden het afgelopen jaar ondanks corona enkele activiteiten daarvan wel doorgaan, waaronder de tentoonstelling 10 jaar Zuidplas in de bibliotheek de Groene Venen, de winterwandeling door de dorpen, de kunsttentoonstelling Landart op Leefgoed de Olifant en de fototentoonstelling Zuidplas Bindt – Zuidplas Verbindt in winkelcentrum de Reigerhof. En nu presenteert Flying Eagle Concert aan het einde van 2020 deze prachtige CD, waar ik heel trots op ben.”

Burgemeester Han Weber: “Helaas kon door corona het geplande winterconcert van Flying Eagle in de dorpskerk in Moordrecht geen doorgang vinden. Als alternatief heeft Eelco Slingerland ervoor gezorgd dat een fantastisch concert op CD is opgenomen, met onder meer Vier seizoenen in Zuidplas. Vier seizoenen, omdat Zuidplas een mooie gemeente is met vier unieke dorpen met elk hun eigen identiteit en historie, stuk voor stuk de moeite van het ontdekken waard gedurende elk jaargetijde. Dat gevoel is terug te vinden bij het luisteren naar deze CD “Flying Eagle Concert” 10 jaar gemeente Zuidplas.”

Eelco Slingerland, organisator: “Het opnemen van het concert in de dorpskerk van Moordrecht was een fantastische ervaring en een mooie samenwerking met musici André van Vliet (vleugel), Chloë Elsenaar (viool), Jan Peter Teeuw (orgel), Hendrie Westra (percussie), Geert Pfeiffer (contrabas) en Marije Weenink (dwarsfluit). Gelukkig hebben we dit met heel veel sponsoren en de hulp van de gemeente Zuidplas kunnen realiseren.”

Speciaal voor deze CD heeft Flying Eagle een muziekstuk opgenomen van Johann Christoph Friedrich Bach, het 9e kind van J.S. Bach, die circa 40 jaar in Bückeburg – onze partnergemeente – heeft gewoond en daar muziek schreef. Een voorproefje van de CD, deel 3 Herfst, is hier te beluisteren

De CD is te bestellen via www.muziekaalfeest.nl of door een email te sturen naar marketing@flyingeagle.nl. Op een later moment zal het concert ook beschikbaar zijn via Itunes en andere (online) muziekplatforms.

Eerder sprak Gouwe IJssel Nieuws al met Eelco Slingerland over deze CD :

Advertentie