8.5 C
New York
woensdag 12 mei 2021

Boodschappenkast maakt eigen kookboek en zoekt kerstpakketten

De Boodschappenkast in Zuidplas heeft een eigen kookboek gemaakt met daarin allemaal basisrecepten waarmee makkelijk met de standaard boodschappen die deze organisatie verstrekt.

Afgelopen maandag kreeg wethouder Jan Willem Schuurman (Sociale Zaken) het eerste exemplaar van Nynke Bosselaar. De boodschappenkast zorgt dat gezinnen die net buiten de inkomenstoets van de voedselbank vallen toch eten krijgen. Schuurman kwam op werkbezoek bij de Boodschappenkast, nog net voor de lockdown.

Deze groep gezinnen krijgt niks en daarom is er vaak nog meer armoede dan gezinnen die wel slagen voor de inkomenstoets” legt Bosselaar uit. De boodschappenkast biedt op dit moment aan 29 gezinnen wekelijks een pakket met standaard boodschappen aan. “Denk hierbij aan pasta, rijst en conserven. Wat er precies in zit is altijd afhankelijk van wat we krijgen” aldus Nynke.

De boodschappenkast is geheel afhankelijk van giften van organisaties en krijg in 2021 geen subsidie van de gemeente Zuidplas. Afgelopen weken kwamen er vanuit allerlei organisaties giften zoals van de Hervormde Kerken in Nieuwerkerk, de Moskee in Nieuwerkerk en ingezamelde boodschappen van leerlingen van het Thorbecke College.

Wie wil helpen kan boodschappen of een kerstpakket inleveren op de onderstaande locaties :

Nieuwerkerk aan den IJssel:
Madeliefveld 26
Zeepkruid 17
Wolga 77

Moordrecht:
Oudersvrucht 4
Zwaluwhof 10

Zevenhuizen:
Noordelijke dwarsweg 32

Moerkapelle :
Kerkstraat 23

Zet de boodschappen bij de voordeur, aanbellen mag om te zorgen dat we weten dat er iets staat. Voor uw en onze veiligheid wachten we met opendoen tot u weg bent.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg