8.5 C
New York
zaterdag 6 maart 2021

Moerkapelse Daan(11) wandelt geld bij elkaar voor Mercy Ships

Het is bijna Kerst, en dan verlangen mensen naar verhalen die het hart raken. Een daarvan is het verhaal van Daan, een 11-jarige jongen uit Moerkapelle die actievoert voor Mercy Ships.

Hij gaat in de kerstvakantie 7 dagen lang minstens 5 kilometer lopen om geld op te halen ‘omdat ook de kinderen in arme landen recht hebben op goede medische zorg’. Zijn persoonlijke motivatie hierbij is uitzonderlijk, door wat hij zelf heeft meegemaakt is er een bijzondere overeenkomst tussen hem en de kinderen in Afrika.

Op zijn persoonlijke pagina geeft hinj meer uitleg over waarom hij deze actie doet en op deze pagina kan men een donatie geven. Daan heeft op moment van schrijven al 4393,50 euro voor deze hulporganisatie ingezameld maar blijft door gaan met de actie.

Mercy Ships willen medische zorg vooriedereen beschikbaar maken. Met het grootste ziekenhuisschip ter wereld, vol professionele vrijwilligers, maakt men door operaties en trainingen chirurgische zorg toegankelijk voor de allerarmsten. “Wij houden van mensen en ieder mensenleven is het waard om voor te vechten. Dat maakt ons werk betekenisvol en creëert impact” aldus de website van deze organisatie.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg