8.5 C
New York
donderdag 28 maart 2024

Gemeente Zuidplas verwacht problemen straatverlichting in Dorrestein te hebben opgelost

De gemeente Zuidplas verwacht dat de problemen met de straatverlichting in de wijk Dorrestein in Nieuwerkerk aan den IJssel te hebben opgelost. Dat laat een woordvoerder van de gemeente weten na vragen van deze nieuwssite.

Bewoners aan het Bosveen Rietveen, Batavierlaan en de Singel zaten dagen zonder straatverlichting. Af en toe viel ook het licht op de Radebuurt en Bospolderstraat uit. In het verleden zijn er in de wijk Dorrestein al meerdere storingen geweest in de openbare verlichting.

De oorzaak van de storingen ontstaan door kleine beschadigingen in de grondkabel die kunnen ontstaan bij graafwerkzaamheden. In de openbare ruimte wordt er niet alleen gegraven in opdracht van de gemeente maar ook heel frequent door derde partijen met een vergunning zoals nuts- en telecombedrijven.

Ondanks het feit dat er altijd een zogenaamde “klic melding” wordt gedaan, kan het zijn dat een kabel net iets hoger of anders ligt dan zou moeten en zo kunnen bij het graven onopgemerkt beschadigingen ontstaan. Kleine beschadigingen leiden meestal pas tot een storing bij natte periodes, daarom duurt het vaak een tijd voor ze worden opgemerkt” licht de woordvoerder toe.

Op de vraag of deze reperatie nu een duurzame en permanente oplossing is krijgt Gouwe IJsselnieuws een bevestiging “Ja deze reparatie is een duurzame en permanente oplossing. We hebben de hele kabel doorgemeten en vertoont geen zwakheden. Het kan altijd voorkomen dat er een storing optreedt, meestal als gevolg van de eerder genoemde graafwerkzaamheden” aldus Zuidplas

Wethouder Jan Willem Schuurman:   “Ook wij willen dat de openbare verlichting goed werkt met het oog op de veiligheid van onze inwoners. Helaas is de praktijk soms weerbarstig, maar wees ervan verzekerd dat wij alles in het werkstellen om storingen samen met Stedin en Liander zo snel mogelijk te verhelpen. Daarnaast helpt het ons als inwoners storingen blijven melden via de webpagina https://www.zuidplas.nl/melding-openbare-verlichting/.”

Advertentie