8.5 C
New York
donderdag 4 maart 2021

214 kilo illegaal vuurwerk gevonden in Moerkapelle

Politieteam Waddinxveen-Zuidplas heeft op maandagavond 28 december in een bedrijfspand in Moerkapelle 214 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen.

Volgens een tweet van teamchef Peter Wijnen was men door een tip op de hoogte gebracht van het vuurwerk. Volgens hem was het zwaar illegaal vuurwerk wat is aangetroffen.

In het Moerkapelse bedrijfspand is een 29-jarige verdachte aangehouden. Toen de politie bij de verdachte in zijn woning in Zoetermeer ging kijken werd daar nog eens 57 kilo vuurwerk aangetroffen. De politie heeft al het vuurwerk in beslag genomen en is een onderzoek gestart.

Tijdens de jaarwisseling 2020-2021 is het verboden vuurwerk te verkopen, te vervoeren, te bezitten en af te steken. Het verbod is gekomen op verzoek van onder andere de Tweede Kamer, veiligheidsregio’s, zorgverleners, politie en BOA’s. Zij willen de druk verminderen op ziekenhuizen, huisartsposten en handhavers op straat.

Fop- en schertsvuurwerk afsteken (categorie F1-vuurwerk) zoals trektouwtjes, knalerwten en sterretjes mag wel. Dit vuurwerk is het hele jaar te koop en mag vanaf 12 jaar en ouder worden gekocht en gebruikt.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg