8.5 C
New York
donderdag 4 maart 2021

Inzet ME in Moerkapelle grote teleurstelling voor burgemeester Weber

Burgemeester Weber laat weten dat hij het een grote teleurstelling vindt dat de ME is ingezet om een vreugdevuur te kunnen laten blussen door de brandweer.

Dat valt terug te lezen op het Twitterkanaal van de burgemeester van Zuidplas. Volgens hem was er in het dorp Moerkapelle een goede samenspraak met een groep jongeren die vorig jaar ook het feest hebben georganiseerd. Dit jaar heeft men besloten door de coronamaatregelen het feest niet door te laten gaan.

Volgens de tweet van Weber heeft een andere groep het nodig gevonden om deze afspraken en de regels te schenden en op de hoek van de Akkerweg en de Herenweg een vreugdevuur te maken. Uiteindelijk heeft de politie en de mobiele eenheid de jongeren moeten verdrijven waarna de brandweer, die verderop stond te wachten, het vreugdevuur kon blussen.

Denk voortaan na en denk niet alleen aan jezelf.

Burgemeester Weberr

Weber heeft er geen goed woord voor over: “En dat op een moment dat de ziekenhuizen al overvol zitten. De brandweer heeft dit onder begeleiding van de ME moeten blussen. Denk voortaan na en denk niet alleen aan jezelf. #groteteleurstelling“. In 2019 was er een vreugdevuur in Moerkapelle dat toen onder begeleiding van de ME geblust moest worden. In dat jaar was er geen feest in het dorp en dat heeft toen tot een felle politieke discussie geleid.

Over de andere dorpen vertelt Weber dat het in de avond vooral in Moordrecht onrustig was en met vuurwerkschade. In Zevenhuizen heeft de brandweer in de nacht een vuurtje moeten blussen. In Dorrestein is het gelukkig rustig gebleven. Veel mensen hebben de jaarwisseling zoals afgesproken in eigen kring gevierd. De jaarwisseling is dit jaar wat rustiger verlopen dan vorig jaar maar ondanks het vuurwerkverbod was er toch op nodige plekken vuurwerkoverlast.

Opgeblazen prullenbak in Dorrestein, Nieuwerkerk aan den IJssel
Gesloopte bushokjes in Moordrecht

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg