8.5 C
New York
zaterdag 6 maart 2021

Vuurwerkverbod genegeerd – vernielingen in Moordrecht – inzet ME nodig in Moerkapelle

In Zuidplas was er minder vuurwerk dan normaal maar het vuurwerkverbod werd wel genegeerd. In Moerkapelle moest, net als 2 jaar geleden, de ME worden ingezet om een vreugdevuurtje te blussen. Dit artikel wordt in de loop van de dag aangevuld.

Moerkapelle

Vlak voor twee uur hadden jongeren een aanhanger met hout in de brand gestoken op de kruising Herenweg/Akkerweg. De politie en Mobiele Eenheid moesten de jongeren eerst wegjagen alvorens de brandweer aan het blussen kon gaan. In de nieuwjaarsnacht van 2019 ging het in dit dorp ook mis. Parallel hieraan is dat, net als toen, geen georganiseerd feest was in het dorp.

Archieffoto : in 2019 moest de ME in Moerkapelle ook optreden

De afgelopen maand opgeleverde speeltuin aan de Akkerweg heeft inmiddels vuurwerkschade aan de glijbaan door vuurwerk, iets waar men in Moerkapelle erg boos over is.

Vernielingen in Moordrecht

In Moordrecht zijn diverse bushokjes vernield, ook een verkeersbord werd opgeblazen met vuurwerk.

Nieuwerkerk aan den IJssel

In Nieuwerkerk is er weinig schade dit jaar, in de wijk Dorrestein waren mobiele camera’s geplaatst bij het winkelcentrum. Desondanks werd er vlakbij in de speeltuin een prullenbak opgeblazen. In het Essepark was geen schade en alleen resten van bekertjes en flessen van een feestje. Op enkele plekken was een weeskerstboom in vlammen opgegaan.

Vuurwerk

Het vuurwerkverbod van zwaar vuurwerk had weinig effect. Er was minder consumentenvuurwerk op straat maar in de dorpen werd wel zwaar siervuurwerk afgestoken. Dit tot teleurstelling van burgemeester Weber in een tweet :

De veiligheidsregio Hollands Midden laat weten dat er in Zuidplas 2 kleine afvalbranden zijn gemeld bij de Brandweer en die waren snel onder controle. De politie eenheid Den Haag had vier incidenten in Zuidplas die gerelateerd zijn aan de jaarwisseling. Dat waren er bij de vorige jaarwisseling nog 9.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg