8.5 C
New York
woensdag 1 december 2021

File bij de kerstbomenjacht in Zuidplas

Bij de traditionele kerstbomenjacht in de gemeente Zuidplas ontstonden files bij de inleverpunten door de coronamaatregelen.

In Zevenhuizen was het volgens Jolanda Bakker al snel wachten omdat er afstand gehouden moest worden bij Swanla. Kinderen kregen voor elke ingeleverde kerstboom een ticket die ze volgende week voor 50 eurocent mogen gaan omwisselen.

Eerste lading gaat weg in Zevenhuizen / film door Jolanda Bakker

Doordat de gemeente Zuidplas, na kritiek op de dorpsfacebookpagina’s, eerst meer inleverpunten en daarna ook de loten voor munten ging vervangen, waren er niet genoeg 50 cent muntjes op korte termijn. Daarom heeft de gemeente besloten om op de inleverpunten volgende week de tickets om te zetten naar echt geld.

De afgelopen dagen werden er in de dorpen dus hard gesleept met kerstbomen en uiteraard voelden de ouders zich ook jong en sleepten met hartenlust mee met het kroost. De oogst was dit jaar 4030 kerstbomen dus mag de gemeente € 2.015 euro aan de slepers uitkeren.

Gezonde bomen vormen kerstbomenbos in Moordrecht

Duurzaam Zuidplas kwam met het idee om een kerstbomen bos te maken van de gezonde, ingeleverde kerstbomen met kluit. Op een braakliggend terrein achter de begraafplaats in Moordrecht wordt het bos op dit moment gerealiseerd. Medewerkers van zorgboerderij De Bovenstee in Moordrecht planten de 63 gezond ogende kerstbomen en gaan deze ook onderhouden.

Wethouder Jan Willem Schuurman presenteerde op 7 januari 2021 een zoom-meeting voor het uitreiken van een waardecheque van 500 euro aan de medewerkers van de zorgboerderij. Rita Oudijk, samen met haar man eigenaar van de zorgboerderij, bedankte de wethouder hartelijk voor de cheque, terwijl via haar telefoon alle zoom-deelnemers konden meegenieten van het planten van het bos. Over de besteding van deze cheque wordt nog nagedacht, er zijn nog wensen voor een uitje of aankoop op een duurzame manier.

Zes medewerkers van de zorgboerderij waren, ondanks de regen, duidelijk erg enthousiast over dit project wat de hen het gevoel gaf iets nuttigs te kunnen doen, zeker in de wintermaanden is dat soms lastig. Wethouder Schuurman wenste de boomplanters veel succes met het realiseren en onderhouden van het bos, dit succes zou volgens de wethouder in ieder geval niet liggen aan de liefdevolle zorg die zij aan dit bos geven.

Mensen die een boom met kluit ingeleverd hebben, kregen een lot. In december 2021 worden de bomen in het kerstbomen bos verloot. De winnaars mogen dan een kerstboom uitzoeken.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
709VolgersVolg