8.5 C
New York
donderdag 28 maart 2024

Kees de Jong voorzitter Raad van Toezicht bibliotheek de Groene Venen

Per 31 december 2020 is de voorzittersfunctie van Bibliotheek De Groene Venen overgedragen van Bauke Zoodsma naar Kees de Jong.

Na ruim 10 jaar heeft Bauke Zoodsma, eerst als bestuurslid en later als voorzitter van de Raad van Toezicht, de verandering van een klassieke bibliotheek naar een brede maatschappelijke en educatieve ontmoetingsplek meegemaakt. Hij heeft het bestuur meegenomen in de verandering van het bestuursmodel: van bestuur op afstand naar een Raad van Toezicht. Ook heeft Bauke de vele verhuizingen van de bibliotheken in Waddinxveen, Zuidplas en Bodegraven-Reeuwijk gezien.

Kees de Jong

Nu Bauke zelf Waddinxveen uit verhuist, is de Bibliotheek verheugd om een nieuwe voorzitter te hebben gevonden. Met oud-wethouder Kees de Jong is een andere, ervaren en betrokken bestuurder aangetreden. In het dagelijks leven is Kees agrarisch ondernemer en voorzitter van de vakgroep Pluimvee van LTO/NOP. Hij houdt erg van lezen, en zet zich graag en vol overtuiging in voor de maatschappij. Hij was van 2010 tot 2018 wethouder voor de PCW in Waddinxveen.

De komende periode leest Kees zich in en staat een rondgang langs de 7 vestigingen voor hem op het programma om kennis te maken met deze wereld van ‘een leven lang leren’. De Bibliotheek stimuleert (digi)taalvaardigheid en draagt bij aan de preventie van laaggeletterdheid. Met de basiscollectie papieren en digitale boeken bevordert de Bibliotheek het leesplezier en is dé plek voor ontmoeting, (online) persoonlijke ontwikkeling en het onderhouden van basisvaardigheden.

Advertentie