8.5 C
New York
maandag 18 januari 2021

Nog steeds geen afvalpas bij sleuteloverdracht nieuwbouwwoning

Op 6 januari 2021 hebben de raadsleden Karreman (VVD) en Bakker (ChristenUnie/SGP) gezamenlijk schriftelijke vragen gesteld over de status van motie afvalpas nieuwbouwwoningen.

Deze motie is in het voorjaar van 2020 op initiatief van ChristenUnie/SGP ingediend samen met VVD, D’66 en CDA. Het doel van deze motie is om de afvalpas bij nieuwbouwwoningen te verstrekken bij sleuteloverdracht.

Een afvalpas is woninggebonden. Bij de sleuteloverdracht van een bestaande woning heeft de nieuwe eigenaar direct de beschikking over een afvalpas. Bij nieuwbouwwoningen kun je een pas aanvragen nadat de verhuizing daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. Dit terwijl in de periode tussen sleuteloverdracht en verhuizing er direct veel behoefte is aan een afvalpas.

Als de nieuwe eigenaar van de nieuwbouwwoning al in Zuidplas woont kan deze gebruik maken van de afvalpas van de huidige woning. Voor inwoners van buiten Zuidplas is dit niet mogelijk. “Zij kunnen nergens met hun afval naartoe, niet naar het afvalbrengstation en niet naar de ondergrondse afvalcontainer. Dat moet veranderen!” aldus Bakker (ChristenUnie/SGP).

Je zult uit pak ‘m beet Zwolle hier komen wonen, waar moet je dan met je afval naartoe?

Leendert Karreman – VVD

Karreman (VVD) vervolgt: “Richting nieuwe inwoners is dit een valse start in de uitstekende dienstverlening die Zuidplas voorstaat. Geef die mensen een mogelijkheid om van het afval af te komen. Je zult uit pak ‘m beet Zwolle hier komen wonen, waar moet je dan met je afval naartoe?”

De twee raadsleden hebben onderstaande vragen aan het college gesteld:

1. Bent u van mening dat het verstrekken van een afvalpas bij sleuteloverdracht van de woning zou passen bij een uitstekende dienstverlening die gemeente Zuidplas nastreeft?

2. Bent u van mening dat nieuwe inwoners hinder ondervinden wanneer zij nog niet de beschikking hebben over een afvalpas en wel reeds afval hebben wat ze niet kwijt kunnen?

3. Kunt u aangeven wat de huidige status van de motie is?

4. Wat is er reeds gedaan om tot afhandeling van de motie te komen?

5. Op welke termijn verwacht u de raad te kunnen informeren over de resultaten?


Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg