8.5 C
New York
woensdag 1 december 2021

Hoogste aantal besmettingen corona op één dag ooit in Zuidplas

Op vrijdag 8 januari heeft Zuidplas een nieuw dieptepunt mogen beleven, maar liefst 42 personen zijn positief getest tot aan 10:00 uur vandaag.

Het aantal besmettingen volgt hiermee de landelijke trend niet geheel,, na een iets mindere periode zijn de aantallen de afgelopen dagen weer gestegen met de 42 als dieptepunt. Nog steeds is niet bekend in welk dorp de besmettingen zijn en/of er cluster besmettingen zijn in de gemeente. Het gemiddelde per 100.000 inwoners over drie en vijf dagen is erg hoog.

In totaal zijn er nu 2.507 mensen besmet geraakt. Met twee ziekenhuisopnamen afgelopen dagen zijn er 60 inwoners opgenomen (geweest) en in totaal overleden 32 mensen uit Zuidplas aan COVID-19.

De afgelopen week lieten minder mensen zich testen in een teststraat van de GGD. Omdat het percentage positief geteste mensen hoger was dan de week ervoor, met toen meer testen, kan worden gesteld dat Zuidplas in een golf zit.

Waddinxveen en Gouda lijken nu iets meer te stabiliseren maar buurgemeente Capelle is de afgelopen dagen ook hard aan het stijgen. Afgelopen weken leek juist Capelle niet in lijn te staan met de landelijke trend. In de regio zijn afgelopen week per 100.000 inwoners alleen meer besmettingen in Krimpen aan den IJssel dan in Zuidplas.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
709VolgersVolg