8.5 C
New York
maandag 18 januari 2021

Inzameling oud papier bij de Reigerhof blijft doorn in het oog van VVD

De overvolle papiercontainers bij winkelcentrum de Reigerhof blijven voor de VVD een doorn in het oog. Daarom heeft raadslid Karreman schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W.

Vanaf 2019 is de inzameling van oud papier en karton via zeecontainers bij het winkelcentrum gestopt. De ondergrondse containers die toen werden geplaatst bleken het aanbod niet aan te kunnen. In mei 2019 stelde de VVD al vragen en werd beloofd om de capaciteit te verbeteren.

Echter blijkt dat het nog steeds een rommeltje, met name in het weekend, rond de papiercontainer te zijn en er papier wordt bijgezet als de container vol is :”Toch zien en horen we regelmatig ergernis van papieroverlast rondom de containers. Afgelopen weekend was het toppunt en voor ons reden om dit nogmaals aan de orde te stellen en te vragen naar de opvolging en ervaringen van de ingezette acties uit de beantwoording van 3 juni 2019” aldus raadslid Leendert Karreman.

De VVD Zuidplas is van mening dat de capaciteit van de papiercontainers voldoende moet zijn om het papierafval aan te kunnen. Mensen willen het papierafval kwijt en daar moet voldoende capaciteit voor zijn. De leefomgeving van onze dorpen dient schoon, heel en veilig te zijn!

Op de Facebookpagina Je Bent een Nieuwerkerk als is er veel irritatie van inwoners en zelfs heeft er korte tijd foto’s gestaan van namen en adressen van mensen die het naast de container plaatsen. Karreman is van mening dat mensen dat niet moeten doen : “Tegelijkertijd is er nooit een excuus om papier naast een container te plaatsen”.

Door de coronacrisis is het aanbod van papier en carton wel groter geworden. Bij winkelcentrum Dorrestein staan elke zaterdag nog wel de papiercontainers, de Montessorischool zamelt eens per maand papier in en bij VV Nieuwerkerk staat dagelijks een zeecontainer (en frituurvetcontainer) voor het papier. In alle dorpen wordt het papier opgehaald, de afhaaldatum staan in de Cyclus app of op de afvalkalender.

De gestelde vragen van de VVD :
1. In hoeverre is de ledigingsfrequentie sinds het plaatsen van de papiercontainers verhoogd?
2. Hoe vaak staat er papier naast de containers vanwege een volle container?
3. Wat zijn de acties als er papier naast de containers staat terwijl deze niet vol waren?
4. Wordt er gehandhaafd op het plaatsen van papierafval naast de containers?
a. Zo ja, hoe?
b. Zo nee, waarom niet?
5. Is het college van mening dat er zichtbare verbetering heeft plaatsgevonden sinds de vragen van de VVD-fractie d.d. 15 mei 2019?
6. Is hierover sindsdien overleg geweest met de winkeliers?
a. Zo ja, wat was de uitkomst?
b. Zo nee, waarom niet?
7. Is het college van mening dat de capaciteit voldoende is? Graag een toelichting hierop.
8. Is capaciteit alleen uit te breiden door extra containers of zijn er ook grotere containers beschikbaar? Welke kosten zijn hieraan verbonden?
9. Welke stappen gaat het college nemen om de ergernissen van volle papiercontainers en zwervend papierafval weg te nemen?


Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg