8.5 C
New York
woensdag 28 juli 2021

Waterschap spoort lozingen op met warmtebeeldcamera

Het waterschap Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard werkt aan een goede waterkwaliteit. Een goede waterkwaliteit is belangrijk zodat we allemaal het water in de natuur kunnen gebruiken (bijvoorbeeld als zwemwater, bron voor drinkwater of om vee te laten drinken) en voor planten en dieren om in te leven. Als waterschap controleren wij of er via het water geen schadelijke stoffen de natuur in gaan.

In de glastuinbouw worden onder andere meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen gebruikt om groentes, planten en bloemen goed te laten groeien. Deze stoffen mogen na gebruik niet terecht komen in de sloot. Onze handhavers sporen eventuele lozingen op. Dit doen zij met metingen van bijvoorbeeld meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen, maar ook met andere hulpmiddelen zoals een warmtebeeldcamera.

Temperatuurverschillen als hulpmiddel

Een warmtebeeldcamera geeft door middel van kleurverschillen aan waar er warmer water de sloot in stroomt. Water dat uit een kas komt is vaak warmer dan het water in de sloot. Met de warmtebeeldcamera kunnen wij zien waar er buizen water op de sloot lozen en zo gerichter metingen uitvoeren op meststoffen of gewasbeschermingsmiddelen.

Met dit hulpmiddel kunnen we lozingen zien die normaal niet snel te zien zijn. Ook kunnen we hierdoor mogelijke verstopte leidingen en leidingen die onder water liggen, opsporen.

Advertentiehttps://www.stzo.nl/

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
674VolgersVolg