8.5 C
New York
woensdag 28 juli 2021

Zuidplas kent 700 miljonairs, Waddinxveen 300

Uit cijfers van het CBS blijkt dat in 2019 de gemeente Zuidplas 700 gezinnen heeft waar het vermogen groter is dan 1 miljoen euro, Waddinxveen heeft 300 miljonairgezinnen.

Uit de rapportage van het CBS blijft dat er 2,8% van de huishoudens woonachtig in Nederland met een vermogen van minstens 1 miljoen euro, exclusief de waarde van de eigen woning (hoofdverblijf) en de eventueel daarop rustende hypotheekschuld, heeft.

In Zuidplas is dat 4,2% van de inwoners, ruim boven het gemiddelde, Waddinxveen zit net onder het gemiddelde met 2,6%. Vaak is de hoogte van de bezittingen (57 procent) in aandelen en obligaties geïnvesteerd. Naarmate het vermogen hoger is, neemt dat percentage toe

Het grootste percentage miljonairs woont in het Noord Hollandse Bloemendaal met 23,3% , in het Limburgse Kerkrade is slechts 0,5% van de inwoners miljonair. In Nederland hebben 223.000 inwoners een vermogen van een miljoen euro of meer. Hoe die verdeling in Zuidplas is, is niet bekend, net als hoeveel er in welke dorpen wonen.

Gemiddeld inkomen

In Zuidplas ligt het gemiddelde besteedbaar inkomen van de bewoners op 50.000 euro per jaar, hoger dan de 43.000 euro gemiddeld in Nederland. Waddinxveners moeten het met 45.900 per jaar doen. In de regio scoren alleen Bodegraven-Reeuwijk en Lansingerland hoger, Rotterdam kent het laagste gemiddelde besteedbare inkomen in onze regio.

Advertentiehttps://www.stzo.nl/

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
674VolgersVolg