8.5 C
New York
maandag 18 januari 2021

Vonken uit schoorsteen verraden schoorsteenbrand in Nieuwerkerk

Op donderdagmiddag 14 januari is rond 16:30 uur de brandweer opgeroepen om naar het Corellipad in Nieuwerkerk aan den IJssel te gaan. Buren zagen bij een woning vonken uit de schoorsteen komen en vertrouwden het niet.

In het pand had de bewoner de open haard aangestoken en was naar buiten gesneld om veilig te zijn. Zowel de tankautospuit van Nieuwerkerk als de hoogwerker van Capelle kwamen ter plaatse en hadden moeite om het probleem te lokaliseren. Wel werd de brandende haard leeggeschept en buiten geblust.

Met een warmtecamera heeft men onderzoek gedaan naar de diverse schoorstenen van de bewoner en diens buren. Uiteindelijk heeft de brandweer vanaf de hoogwerker met een ramoneur de schoorsteen schoongemaakt om zeker te zijn dat er geen brandende roetdelen meer in de schoorsteen van de open haard aanwezig waren.

De bewoner kreeg wel de verzoek van de brandweer om zijn schoorsteen eerst na te laten kijken door een schoorsteenveger alvorens de open haard weer te gebruiken.


Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg