8.5 C
New York
maandag 8 maart 2021

Burgemeester Weber steekt Ambonwijk hart onder de riem na hoog aantal besmettingen

In een videoboodschap op Youtube steekt burgemeester Weber van de gemeente Zuidplas de bewoners van de Ambonwijk een hart onder de riem door de vele gevallen van corona in deze Moordrechtse wijk.

In een videoboodschap condoleert burgemeester Weber de families waar een sterfgaval heeft plaats gevonden. Naast het hart onder de riem roept hij op om nog meer op de coronamaatregelen te letten door de afstand te behouden, liever geen bezoek aan huis en vooral de handen te blijven wassen. Officieel zijn er geen aantallen bekend op dorp- of wijkniveau maar er is klaarblijkelijk wel een gegronde reden dat de burgemeester zich richt op één bepaalde wijk, in dit geval de Molukse wijk in Moordrecht.

In de hele gemeente Zuidplas zijn afgelopen week 6 mensen overleden door Corona blijkt uit de coronacijfers van het RIVM/Bddataplan, zes inwoners zijn door corona uit de gemeente opgenomen in het ziekenhuis. In de rapportageweek van het RIVM heeft Zuidplas tot en met 12 januari een diepterecord gehaald met 229 positieve besmettingen. In totaal zijn er in Zuidplas 2.719 bewoners positief getest, 66 patiënten werden in het ziekenhuis opgenomen of zijn dat geweest. Zuidplas heeft tot aan gisteren in totaal 37 sterfgevallen voor het COVID-19 virus mogen betreuren.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg